Νεκρός από πυρά του FBI o ύποπτος για το θανάσιμο τραυματισμό οπαδού του Τραμπ στο Πόρτλαντ

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ένας από τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο Reinoehl πυροβολήθηκε αφού τράβηξε όπλο κατά των αστυνομικών. 

Ερωτηματικά γεννάει ο θάνατος του 48χρονου Forest Reinoehl, ύποπτου για τη δολοφονία 39χρονου οπαδού του Τραμπ στη διάρκεια αντιδιαδήλωσης προς το κίνημα Black Lives Matter στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε από πράκτορες του FBI που είχαν καταφτάσει στο Λέισι, νότια της πόλης Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσινγκταν, προκειμένου να συλλάβουν τον Reinoehl. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ένας από τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο Reinoehl πυροβολήθηκε αφού τράβηξε όπλο κατά των αστυνομικών.

Ο φόνος του Reinhoehl ήρθε λίγο πριν ο Τραμπ κάνει ανάρτηση στο τουίτερ, όπου απαιτούσε τη σύλληψη του “εν ψυχρώ δολοφόνου του Άαρον Τζέι Ντάνιελσον”, καλώντας τις αρχές να “κάνουν τη δουλειά τους και να την κάνουν γρήγορα. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο κακοποιός. Δεν είναι να απορείς που το Πόρτλαντ πάει κατά διαόλου”.

Ο Τζέι Ντάνιελσον ήταν μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Patriot Prayer και συμμετείχε σε διαδήλωση υπέρ του Τραμπ ενάντια στις αντιρατσιστικές πορείες που συγκλονίζουν το Πόρτλαντ εδώ και 100 μέρες, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μάη. Ο Reinoehl φέρεται να ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον Ντάνιελσον, υποστηρίζοντας πως έδρασε από αυτοάμυνα. Σε συνέντευξή του στο Vice, o ύποπτος δήλωσε πως: “Κανονικά πολλοί δικηγόροι λένε πως δε θα έπρεπε να πω τίποτα, αλλά νομίζω πως είναι σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει έστω και λίγο τι συμβαίνει”, προσθέτοντας πως “Δεν είχα επιλογή. Εννοώ, είχα επιλογή. Θα μπορούσα να μείνω εκεί και να τον κοιτάω να σκοτώνει κάποιον έγχρωμο φίλο μου. Αλλά δεν επρόκειτο να το κάνω αυτό”. Λίγους μήνες πριν, ο ίδιος έγραφε στον Ίνσταγκραμ πως είναι “100% αντίφα” και ότι “Δε θέλουμε τη βία, αλλά δε θα τρέξουμε να κρυφτούμε από αυτή”.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι αμέσως μετά το συμβάν του πυροβολισμού, τόσο η τοπική αστυνομία του Λέισι, όσο και υπηρεσία υπαγόμενη στο αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης δεν παρείχαν καμία παραπάνω λεπτομέρεια στα ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από independent.co.uk

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: