Να πληρώσουν μόνοι τους το τεστ κορονοϊού ζητάει η κυβέρνηση των πραξικοπηματίων από 1000 εγκλωβισμένους Βολιβιανούς στην Αργεντινή

Επιπλέον καλούνται να μεταβούν με δικά τους έξοδα στο Μπουένος Άιρες για να υποβληθούν στην εξέταση, όπως και να πληρώσουν το αεροπλάνο της επιστροφής.

Με ένα αβέβαιο μέλλον βρίσκονται αντιμέτωποι περίπου 1000 πολίτες της Βολιβίας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα με την Αργεντινή, καθώς η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών αρνείται να τους δεχτεί πίσω χωρίς να έχουν λάβει αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο όμως αρνείται να καλύψει για λογαριασμό τους. Αντιθέτως, έχει την απαίτηση να μεταβούν στο Μπουένος Άιρες, δηλαδή να καλύψουν και τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής, κι εκεί να λάβουν με το αζημίωτο την εξέταση. Σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί, θα πρέπει να παραμείνουν στο Μπουένος Άιρες για όσο διαρκεί η καραντίνα, πάντα με ίδιους πόρους. Μέχρι στιγμής, μόλις 60 από τους 1000 είχαν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Η υπεύθυνη για τον επαναπατρισμό των Βολιβιανών Έβελιν Ντάζα, ισχυρίστηκε πως “δεν μπορέσαμε να βρούμε εργαστήριο όπου μπορεί να γίνει τεστ”, καλώντας τους πολίτες της χώρας να μην πηγαίνουν σε κλινικές της περιοχής που βρίσκονται, αλλά μόνο στη βολιβιανή πρεσβεία του Μπουένος Άριες, όπου κατόπιν συμφωνίας των δύο κρατών θα διεξάγεται το τεστ, για όσους φυσικά καταφέρουν να φτάσουν ως εκεί και να το πληρώσουν.

Στη συνέχεια, για όσους βγουν αρνητικοί, θα υπάρξει, πάλι κατόπιν συμφωνίας των αρμόδιων υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών, η ναύλωση ιδιωτικής πτήσης για τον επαναπατρισμό τους, πάντα με έξοδα των ίδιων των επαναπατριζόμενων.

Στη Βολιβία έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής 807 κρούσματα και 44 νεκροί, ωστόσο ο αριθμός τεστ που πραγματοποιούνται είναι από τους χαμηλότερους στον κόσμο ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: