Kατάσκοπος της CIA εναντίον της ΕΣΣΔ και της ΛΔ Κορέας υποστηρίζει πως ήταν ο Γιούρι Γκέλερ

Τις υπηρεσίες του στη βρετανική κυβέρνηση για καλύτερο Μπρέξιτ προσφέρει ο Γιούρι Γκέλερ, υποστηρίζοντας πως παλιότερα δούλεψε για τις αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο διάσημος “μάγος” Γιούρι Γκέλερ υποστηρίζει ότι η ιδιότητά του ως “θαυματοποιού” που λυγίζει κουτάλια ήταν η κάλυψή του στη διάρκεια της δουλειάς του ως κατασκόπου για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Μόλις πριν λίγους μήνες επίσης, ο Γκέλερ είχε υποστηρίξει πως το 1973 η CIA διεξήγαγε πειράματα για να διαπιστώσει τις “μεταφυσικές” ικανότητές του και μετά από 7 μέρες δοκιμών συνέταξε έκθεση στην οποία, πάντα κατά τον ίδιο τον Γκέλερ, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών σημείωνε πως “αυτός ο Γκέλερ έχει αποδείξει τις υπερφυσικές αντιληπτικές του δυνατότητες με έναν πειστικό και σαφή τρόπο”.

Οι ισχυρισμοί Γκέλερ έρχονται ξανά στην επικαιρότητα, αφότου εκείνος επικοινώνησε με τη Βρετανική κυβέρνηση, κατόπιν πρόσκλησης του ειδικού συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, που ζήτησε από “παράξενους και απροσάρμοστους” να στείλουν αιτήσεις για θέσεις στο δημόσιο τομέα. Ο 73χρονος Γκέλερ έστειλε λοιπόν το βιογραφικό του, προσφερόμενος να θέσει τις “γνήσιες ψυχικές του δυνάμεις” στην υπηρεσία της κυβέρνησης. Επιπλέον, πρόσθεσε πως θα μπορούσε “να βοηθήσει σε μια καλύτερη διαπραγμάτευση για το Μπρέξιτ”, ενώ ανέφερε και τις δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπό του από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Συνεχίζοντας την επιστολή του, ο Γκέλερ υποστήριξε πως έχει δουλέψει για τις αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες: “Λέτε πως θέλετε κάποιον “στην πρώτη γραμμή της επιστήμης των προγνώσεων; Μην ψάχνετε άλλο, λοιπόν. Έχω γνήσιες ψυχικές δυνάμεις – ρωτήσετε απλά τη Μοσάντ, τη CIA και το Πεντάγωνο. Αυτή την περίοδο είμαι απασχολημένος οργανώνοντας το άνοιγμα του μουσείου Γιούρι Γκέλερ στο Ισραήλ, αλλά θα σκεφτόμουν να γυρίσω στη Βρετανία για τη σωστή θέση.”

Πιο κάτω αναφέρει αναλυτικά επιτεύγματα της πορείας που δηλώνει πως είχε ως μυστικός πράκτορας, αναφέροντας συμμετοχή στην επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου στα πλαίσια του πολέμου του Κόλπου κατά του Ιράκ το 1990-1991, τον εντοπισμό τούνελ στη ΛΔ Κορέας και τη χρήση των τεχνικών του σε διαπραγματεύσεις με την ΕΣΣΔ: “Ήμουν παρών σε διαπραγματεύσεις πυρηνικού αφοπλισμού με τη Ρωσία, βομβαρδίζοντας τον επικεφαλής διαπραγματευτή με θετικά κύματα σκέψης, έτσι ώστε η Σοβιετική Αντιπροσωπεία να υπογράψει τη Συμφωνία Μείωσης των Πυρηνικών. Ίσως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές μου στις διαπραγματεύσεις σας με το Μισέλ Μπαρνιέ” πρόσθεσε ο Γκέλερ, αναφερόμενος στον βασικό διαπραγματευτή της ΕΕ για το Μπρέξιτ.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει θέση για την επιστολή Γκέλερ και το μόνο βέβαια είναι ότι όντως στοχεύει στην “ανανέωση” των δημόσιων υπηρεσιών σε διάφορες ειδικότητες, στοχεύοντας στην πρόσληψη “ενός ασυνήθιστου συνόλου ανθρώπων με διαφορετικές ικανότητες και υπόβαθρο”.

Με πληροφορίες από metro.co.uk

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: