Ισόβια στο φασίστα μακελάρη του Christchurch στη Νέα Ζηλανδία

Συνολικά ο 28χρονος τότε Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ εκτέλεσε 51 ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα τρίχρονο παιδί, ενώ τραυμάτισε άλλους 50, φροντίζοντας μάλιστα να κάνει και λάιβ μετάδοση της σφαγής μέσω ίντερνετ. 

Ολοκληρώθηκε ενάμιση χρόνο μετά την τρομοκρατική ακροδεξιά επίθεση σε δυο τζαμιά του Christchurch η δίκη του δολοφόνου Μπρέντον Τάραντ, με την επιβολή ποινής ισοβίων χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης στο μέλλον. Σύμφωνα με το δικαστή Κάμερον Μάντερ, που απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο, η απόφαση βασίστηκε στο ότι “Κίνητρό σας ήταν ένα θεμελιώδες μίσος προς ανθρώπους που θεωρείται ότι είναι διαφορετικοί από εσάς”, προσθέτοντας παρακάτω πως “μοιάζετε απόλυτα συγκεντρωμένος στον εαυτό σας και δεν απολογηθήκατε για τον πόνο που προκαλέσατε”.

Η ποινή είναι σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα Μαρκ Ζαριφέχ. Συνολικά ο 28χρονος τότε Αυστραλός εκτέλεσε 51 ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα τρίχρονο παιδί, ενώ τραυμάτισε άλλους 50, φροντίζοντας μάλιστα να κάνει και λάιβ μετάδοση της σφαγής μέσω ίντερνετ.

Το ακροατήριο αντέδρασε με επευφημίες στο άκουσμα της απόφασης. “Αυτό που είδαμε σήμερα, είναι η δικαιοσύνη που ελπίζαμε”, λέει ο Γκαμάλ Φούντα, ιμάμης του τζαμιού Αλ-Νουρ, ένας από τους δύο χώρους λατρείας που στοχοποιήθηκε από τον Τάραντα. Την ικανοποίησή της για την ετυμηγορία εξέφρασε και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.

Ο Τάρνατ δεν ήταν απλά ένας “μοναχικός λύκος”, αλλά ένα καλά δικτυωμένο μέλος της διεθνούς φασιστικής σκηνής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 είχε κάνει δωρεά 1500 ευρώ στο Αυστριακό ακροδεξιό Μάρτιν Ζέλνερ, ενώ και ο Γερμανός Στέφαν Μπ. που τον Οκτώβρη του 2019 προσπάθησε να εισβάλει σε συναγωγή της πόλης Χάλε, είχε ως πρότυπό του την ενέργεια του Τάραντ. Ο τρομοκράτης, αποτυγχάνοντας να μπει στη συναγωγή, σκότωσε στο δρόμο μια 40χρονη και έναν 20χρονο, τον οποίο πέρασε για “αλλοδαπό”, μεταδίδοντας επίσης ζωντανά το διπλό φονικό μέσω ΜΚΔ.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: