Η Μέση Ανατολή ξανά στις φλόγες: Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις των Παλαιστινίων και η προσπάθεια αντεπίθεσης του Ισραήλ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των Παλαιστινίων για την απελευθέρωση κατεχόμενων από το Ισραήλ, εδαφών γύρω από την Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι προσπάθειες αντεπίθεση του Ισραηλινού στρατού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των Παλαιστινίων για την απελευθέρωση κατεχόμενων από το Ισραήλ, εδαφών γύρω από την Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι προσπάθειες αντεπίθεση του Ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, Παλαιστίνιοι, αφού κατέστρεψαν τμήματα του τείχους που είχαν χτίσει οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, γύρω από την Γάζα, κατάφεραν να ανακαταλάβουν μικρές πόλεις καταλαμβάνοντας ολόκληρες κοινότητες ενώ συνέλαβαν και δεκάδες ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους.

Το κανάλι 13 του Ισραήλ αναφέρει ότι 7 κοινότητες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Χαμάς. Αυτές περιλαμβάνουν τις πόλεις SderotNahal OzKfar HazaMagenSufa Beheri και τη γενική διοίκηση της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιχείρησε αντεπίθεση στο πέρασμα του Ερέζ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, βομβαρδίζει την Γάζα.

Τα ισραηλινά στρατεύματα διεξάγουν χερσαίες μάχες «σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» κατά των Παλαιστινίων που διείσδυσαν «χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα διά θαλάσσης και ξηράς», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

«Αυτή τη στιγμή, πολεμούμε», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρίχαρ Εχτ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. «Μαχόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας… Οι δυνάμεις μας μάχονται αυτή τη στιγμή στο έδαφος», δήλωσε ενώ ανέφερε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ότι «υπάρχουν απώλειες, φυσικά».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε πόλεμο, ύστερα από την επίθεση δυνάμεων των Παλαιστινίων εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Νετανιάχου, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ, απειλώντας με νέο αιματοκύλισμα τους Παλαιστίνιους. «Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τιμήμα που δεν φαντάζεται», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε». Ουπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα.

Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το «Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ακροδεξιό συνασπισμό, οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού εναντίον Παλαιστινίων, συχνά σε συνέργεια με εποίκους, τόσο στη Δυτική Οχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ συνεχίζεται και η κλοπή της γης των Παλαιστινίων, μέσα από την εκδίωξή τους και την ένταση της παράνομης εποικιστικής δραστηριότητας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: