“Η επόμενη επίσκεψη θα είναι με δυναμίτη…” – Αντιφασιστική διαδήλωση έξω από τα γραφεία του ακροδεξιού Vox

Δυναμική απάντηση έδωσαν αντιφασίστες της πόλης Καρθαγένη στην άνοδο του ακροδεξιού Vox στην περιοχή τους, δίνοντας την υπόσχεση πως “θα γίνει ο τάφος του φασισμού”.

Οι εικόνες έρχονται από την Καρθαγένη της Ισπανίας και μας τις έστειλε φίλη αναγνώστρια της Κατιούσα. Κι έχουν μια ιδιαίτερη σημασία, όχι τόσο για το περιεχόμενο του συνθήματος, αλλά για τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά και τον πολιτικό συμβολισμό, σε μία πόλη, όπου το ποσοστό του ακροδεξιού Vox έφτασε το 20%.

Όταν λοιπόν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία του κόμματος, ο παλμός έγινε πιο έντονος και τα συνθήματα έπαιρναν και έδιναν. “Η Καρθαγένη θα γίνει ο τάφος του φασισμού”, “Έξω το Vox, έξω το Vox”, “Η επόμενη επίσκεψή μας θα είναι με δυναμίτη”. Και φυσικά το περίφημο αντιφασιστικό τραγούδι “Bella Ciao”, που είναι πασίγνωστο και σε ευρύτερο κόσμο πια -για τους λάθος λόγους μάλλον στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά είναι κι αυτό ένας δείκτης της διεισδυτικότητάς του.

Cartagena Vox

"Η επόμενη επίσκεψή μας θα είναι με δυναμίτη" – Συνθήματα αντιφασιστικής πορείας έξω από τα γραφεία του Vox στην Καρθαγένη:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Mittwoch, 1. Mai 2019

Εκεί δυστυχώς δεν υπήρχαν σύντροφοι από το ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, κι έτσι τα μόνα σφυροδρέπανα ήταν του ΚΚ Ισπανίας, που συμμετέχει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τους Podemos, έχοντας απεμπολήσει – προ αμνημονεύτων ευρωκομμουνιστικών χρόνων – τη χάρη και κρατώντας απλά το όνομα σαν πουκάμισο αδειανό. Υπήρχαν όμως πάρα πολλές σημαίες της Republica, που είχε αντικαταστήσει την ισπανική βασιλική σημαία και έγινε σύμβολο κάθε δημοκράτη στα χρόνια του εμφύλιου πολέμου.

Bella Ciao

Ισπανοί αντιφασίστες τραγουδούν το "Bella Ciao" έξω από τα γραφεία του ακροδεξιού "Vox" στην πόλη Καρθαγένη:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Mittwoch, 1. Mai 2019

Ακούστηκαν επίσης συνθήματα για τη Βενεζουέλα, στον απόηχο της νέας απόπειρας πραξικοπήματος της μαριονέτας των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, όπως “Chazev presente, Maduro presidente”, δηλαδή “Τσάβες παρών, Μαδούρο πρόεδρος”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: