Ερντογάν: “Θα καθαρίσω τα πανεπιστήμια από τους κομμουνιστές”

Με αφορμή την αντιπολεμική δράση φοιτητών, ο Ερντογάν διακήρυξε την πρόθεσή του να απαγορεύσει την κομμουνιστική δράση στα πανεπιστήμια, αλλά και τη φοίτηση “κομμουνιστών και τρομοκρατών” σε αυτά.

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο επιτέθηκε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Μπογαζίτζι που διαμαρτύρονταν κατά συμφοιτητών τους που έστησαν πάγκο με εθνικιστικό περιεχόμενο υπέρ Τούρκων στρατιωτών που έπεσαν στη διάρκεια της επιχείρησης του Αφρίν. Η αστυνομία συνέλαβε πέντε φοιτητές, ενώ ακόμα 12 αναζητούνται. Περιγράφοντας τους νέους που στήνουν πάγκους για τους πεσόντες ως “τοπικούς κι εθνικούς πιστούς”, ο Ερντογάν σε κομματική συγκέντρωση στην επαρχία της Σαμψούντας κατηγόρησε τους φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν κατά της φιλοπόλεμης εθνικιστικής προπαγάνδας ως “κομμουνιστές, προδότες και τρομοκράτες”. Μάλιστα δήλωσε ότι θα καθαρίσει τα πανεπιστήμια από “κομμουνιστές και τρομοκράτες φοιτητές”, σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ. “Είναι νεαροί τρομοκράτες. Θα κάνουμε έρευνα εναντίον τους. Αφού τους ταυτοποιήσουμε, δε θα τους αφήσουμε να λάβουν εκπαίδευση στα πανεπιστήμια γιατί το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος εκπαίδευσης νέων τρομοκρατών. Το πανεπιστήμιο εκπαιδεύει τη γενιά που θα υπηρετήσει τη χώρα και το έθνος”, διακήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στο αθλητικό στάδιο Γιασάρ Ντογού της Σαμψούντας.

Η καταστολή κατά του νεολαιΐστικου, αντιπολεμικού κι αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος δεν είναι βέβαια κάτι καινούργιο. Μόλις πριν λίγες μέρες, Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στην Τουρκική Κομμουνιστική Νεολαία, που αντιμετωπίζει διαρκείς διώξεις από την αστυνομία του Ερντογάν, αλλά και συνεχείς παρενοχλήσεις κι επιθέσεις από φασίζοντα και εθνικιστικά στοιχεία, που δρουν με την ανοχή αν όχι την ανοιχτή στήριξη των τουρκικών αρχών.

Με πληροφορίες από: turkishminute.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: