Εξάχρονος αποκεφαλίστηκε στη Σαουδική Αραβία γιατί ανήκε σε λάθος δόγμα του Ισλάμ

Συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων η καλύτερη σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή, Σαουδική Αραβία.

Συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων η καλύτερη σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή, Σαουδική Αραβία.

Θύμα αυτή τη φορά ένα εξάχρονο αγόρι, που σφαγιάστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας του επειδή η οικογένειά του ανήκει στο σιιτικό δόγμα, σε μια χώρα όπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού είναι σουνίτες.

Η μητέρα με το γιο είχαν πάρει ταξί για να επισκεφτούν το ιερό του προφήτη Μωάμεθ στη Μεδίνα. Τότε ένας άγνωστος πλησίασε τη γυναίκα, ρωτώντας της αν είναι σιίτισα, κάτι στο οποίο απάντησε καταφατικά.

Λίγα λεπτά μετά, σύμφωνα με την οργάνωση Shia Rights Watch, ένα αμάξι σταμάτησε κοντά στη γυναίκα, άρπαξε το παιδί και του επιτέθηκε με ένα κομμάτι γυαλί, μαχαιρώνοντάς το επανειλημμένα ώσπου αποκεφαλίστηκε. Η μητέρα του, μην μπορώντας να αντιδράσει, παρακολουθούσε τη σκηνή ουρλιάζοντας.

Καμία επέμβαση δεν υπήρξε, ούτε έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής κάποια έρευνα εκ μέρους των αρχών της χώρας για το φρικτό έγκλημα. Στην κηδεία παραβρέθηκαν πολλά μέλη της σιιτικής κοινότητας, ως έκφραση αλληλεγγύης στους γονείς, καταγγέλλοντας τις συνεχείς διώξεις σε βάρος τους και την έλλειψη προστασίας από την κυβέρνηση.

Οι προσπάθειες για διεθνή ευαισθητοποίηση προσκρούουν στην ασυλία που απολαμβάνει η μοναρχία του κόλπου, λόγω των στενών δεσμών της με τη Δύση, ασυλία που αφορά και τη διαβόητη υπόθεση Κασόγκι. Σε μια υποκριτική προσπάθει καθησυχασμού της κοινής γνώμης, ο υπουργός εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε πως η δολοφονία ήταν “λάθος” και την απέδωσε σε αξιωματούχους της κυβέρνησης που “έδρασαν έξω από τα πλαίσια της αρμοδιότητάς τους”, απαλλάσσοντας τον πρίγκηπα διάδοχο από κάθε ευθύνη.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: