ΕΕΔΥΕ: Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Τζενίν! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδρομή που έχει γίνει στη Δυτική Όχθη εδώ και χρόνια, με τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής 10 θανάτους Παλαιστίνιων κι εκατοντάδες τραυματισμούς. Έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα της κλιμάκωσης της επιθετικότητας του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα επιδρομή που έχει εξαπολύσει ο στρατός του Ισραήλ στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Απαιτεί:

  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Τζενίν, όπως και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδρομή που έχει γίνει στη Δυτική Όχθη εδώ και χρόνια, με τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής 10 θανάτους Παλαιστίνιων κι εκατοντάδες τραυματισμούς. Έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα της κλιμάκωσης της επιθετικότητας του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Αποτελεί απύθμενη πρόκληση η στάση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που σπεύδουν να δικαιολογήσουν τη δολοφονική αυτή επιδρομή, κάνοντας λόγο για “το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί την ασφάλεια και τον πληθυσμό του”. Το πολυφορεμένο πρόσχημα περί “τρομοκρατίας” από την πλευρά του Παλαιστινιακού λαού καταρρίπτεται από την ίδια τη βίαιη πραγματικότητα που ζει ο Παλαιστινιακός λαός, αγωνιζόμενος για το αυτονόητο δικαίωμά του να ζει με αξιοπρέπεια σε μια ελεύθερη κι ανεξάρτητη πατρίδα.

Είναι πολύ βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού γιατί με την πολιτική τους στηρίζουν την ενίσχυση της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, σε βάρος του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης. Είναι οι ίδιοι, που άλλοτε ως κυβέρνηση κι άλλοτε ως αντιπολίτευση, με δική τους ευθύνη δεν υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: