Δολοφονία 7χρονης μετανάστριας μέσω ασιτίας από τις αμερικανικές συνοριακές αρχές

Το κορίτσι που είχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του αφέθηκε χωρίς φαγητό και νερό στη διάρκεια της κράτησης, την ώρα που Αμερικανοί συνοριοφύλακες κατέστρεφαν προμήθειες νερού από ανθρωπιστικές οργανώσεις στα σύνορα.

Καμία ευθύνη δεν αναγνωρίζουν αξιωματούχοι της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ σχετικά με το θάνατο 7χρονου κοριτσιού που κρατούνταν και πέθανε δυο μέρες αφότου είχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα της προσπαθώντας να περάσουν τα αμερικανικά σύνορα. Πρόκειται για τη μικρή Ζακλίν Κάαλ από τη Γουατεμάλα, που είχε περάσει μέρες χωρίς φαγητό και νερό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (Homeland Security) .

Παρόλαυτα, οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν βλέπουν τίποτε το μεμπτό στη συμπεριφορά τους, ισχυριζόμενοι ότι το κορίτσι «δεν έμοιαζε άρρωστο όταν συνελήφθη» κι ότι ο πατέρας του Νέρι Κάαλ, υπέγραψε πως η κόρη του ήταν σε καλή φυσική κατάσταση κι όχι ασθενής. Λίγες ώρες μετά όμως, η Ζακλίν, άρχισε να κάνει εμετό μέσα στο λεωφορείο που τη μετέφερε σε συνοριοφυλάκιο. Φτάνοντας εκεί δεν ανέπνεε, και μετά από ανάνηψη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ελ Πάσο στο Τέξας, όπου εντοπίστηκε οίδημα στον εγκέφαλο και ηπατική ανεπάρκεια.

Σύντομα πέθανε, ενώ τα αποτελέσματα της αυτοψίας ίσως κρατήσουν βδομάδες. Στους ίδιους τους μετανάστες έριξε την ευθύνη για την τύχη τους ο αξιωματικός Προστασίας των Συνόρων Κέβιν ΜακΑλίναν, δηλώνοντας υποκριτικά τη «συμπαράστασή του στον πατέρα για την απώλεια της κόρης του», προσθέτοντας πως «Δεν μπορούμε να υπογραμμίσουμε αρκετά εμφατικά τους κινδύνους ενός ταξιδιού μεγάλων αποστάσεων, με συνωστισμό στα μεταφορικά μέσα ή τα στοιχεία της φύσης σε απομακρυσμένες ερημικές τοποθεσίες χωρίς φαγητό, νερό κι άλλες προμήθειες.»

Στην πραγματικότητα, το σχέδιο εξόντωσης των μεταναστών είναι προσχεδιασμένο, όπως δείχνει βίντεο που εικονίζει συνοριοφύλακες να αδειάζουν χιλιάδες δοχεία με νερό που αφήνει στα σύνορα ανθρωπιστική αμερικανική οργάνωση για τα καραβάνια των μεταναστών που καταφθάνουν. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 7000 ανθρώπων στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασχίσουν τα σύνορα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: