“Aν το κόστος για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο Τζορτζ Φλόιντ είναι ένα καμένο εστιατόριο, το στηρίζω” δηλώνει κριτής του ιταλικού Μάστερσεφ που είδε το μαγαζί του στις φλόγες στο Λος Άντζελες

Παρά τις ζημιές που υπέστη το εστιατόριο του στη λεωφόρο Μέλροουζ στο Λος Άντζελες στη διάρκεια διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Bastianich, ξεκαθάρισε τι ιεραρχεί ως σημαντικότερο αυτή τη στιγμή.

Έναν ασυνήθιστο σύμμαχο βρήκαν οι διαδηλωτές στις ΗΠΑ στο πρόσωπο του Joe Bastianich, Ιταλοαμερικανού γευσιγνώστη και ιδιοκτήτη εστιατορίων σε τέσσερις χώρες. Παρά τις ζημιές που υπέστη το εστιατόριο του στη λεωφόρο Μέλροουζ στο Λος Άντζελες στη διάρκεια διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Bastianich, που μεταξύ άλλων υπήρξε και κριτής στο ιταλικό Μάστερσεφ, ξεκαθάρισε τι ιεραρχεί ως σημαντικότερο αυτή τη στιγμή. Αρχικά περιέγραψε την καταστροφή που υπέστη το κατάστημά του, όπου άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες κι αφού έκλεψαν τις εισπράξεις και το κρασί έβαλαν φωτιά και διέφυγαν, προσθέτοντας πως “Όλοι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να δράσουν για να ακουστούν, λυπάμαι όμως που μια μειονότητα εκμεταλλεύεται αυτές τις στιγμές για να κλέψει ή να σπάσει”.

Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να εκφράζει τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις και να καταδεικνύει τη ρίζα του προβλήματος και της οργής των διαδηλωτών: “Είμαστε εξοργισμένοι, αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον αν δε λυθεί αυτή η ρατσιστική πληγή. Αν το κόστος για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο Τζορτζ Φλόιντ είναι ένα εστιατόριο καμένο, το στηρίζω. Το σημαντικό είναι να μη μένουμε σιωπηλοί”. Πρόσθεσε πως αν και ετοιμαζόταν να ξανανοίξει μετά από δίμηνο λοκντάουν λόγω πανδημίας, τώρα θα τα φτιάξει όλα από την αρχή.

Εύκολα μπορεί κανείς να πει ότι ο Bastianich μιλάει εκ του ασφαλούς, όντας ήδη πολύ πλούσιος και σε μια στιγμή που το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έφερνε έσοδα και προφανώς θα ήταν καλά ασφαλισμένο. Αυτό ωστόσο δε μειώνει την αξία της παρέμβασής του, καθώς ασφαλισμένες προφανώς είναι και οι περισσότερες, αν όχι όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από βανδαλισμούς αυτές τις μέρες. Παρεμβάσεις σαν του Bastianich προφανώς δε θα αλλάξουν την κοινωνία, καθιστούν όμως ακόμα πιο φαιδρούς τους ισχυρισμούς Τραμπ για “υποκίνηση” των διαδηλώσεων από “ακραίες μειοψηφίες”.

Με πληροφορίες από leggo.it

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: