Άγρια κρατική καταστολή στην Καλκούτα

Αλλά το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι η οργανωμένη λαϊκή αντίδραση, που συνεχίζει να ορθώνει το ανάστημά της, όσο κι αν την ‘μποδίζουν να βαδίζει…

Και να τι θέλω τώρα να σας πω, μες στις Ινδίες, μέσα στην πόλη της Καλκούτας…

Εννιακόσιοι τραυματίες φτωχοί αγρότες κι εργάτες γης, οι εκατό από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση. Αυτός είναι ο απολογισμός της άγριας κρατικής καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων που διεκδικούσαν μέτρα ανακούφισης και βελτίωση της θέσης των εξαθλιωμένων φτωχών μαζών. Αλλά το αυτί του δυτικού “μικρόκοσμου” και των ΜΜΕ δεν ιδρώνει από τέτοιες ειδήσεις, κι έχει επιλεκτική ευαισθησία στα θύματα.

Στην κινητοποίηση καλούσαν συνδικαλιστικοί φορείς με τη στήριξη του ΚΚ Ινδίας (Μ) και του Αριστερού Μετώπου της Δυτικής Βεγγάλης. Το συγκεντρωμένο πλήθος πορεύτηκε ως την έδρα της κρατιδιακής κυβέρνησης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της, και για να παραδώσει υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματά του. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η ωμή καταστολή, με το παραπάνω τραγικό αποτέλεσμα.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ανώτερα στελέχη του ΚΚΙ (Μ), ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κινητοποίηση ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα και χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με τις ενώσεις τους να καταγγέλλουν τις αστυνομικές αρχές πως η επίθεση έγινε βάση σχεδίου, κατόπιν δικής τους εντολής.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το κομμουνιστικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα αντιμετωπίζεται με παρόμοιο τρόπο από την αντιλαϊκή κυβέρνηση του “Κογκρέσου του Τριναμοολ”, που υπηρετεί πιστά και με κάθε μέσο, ντόπια και ξένα συμφέροντα, από το 11′ που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, προκαλώντας εκατοντάδες θύματα (“παράπλευρες απώλειες” της πολιτικής της).

Αλλά το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι η οργανωμένη λαϊκή αντίδραση, που συνεχίζει να ορθώνει το ανάστημά της, όσο κι αν την ‘μποδίζουν να βαδίζει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: