Αυτή είναι η «ελευθερία» τους: Μετά την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας φιμώνουν και την εφημερίδα του

Η απόφαση έρχεται μερικές βδομάδες μετά την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας βαθαίνοντας το κλίμα αντικομμουνιστικής υστερίας που καλλιεργείται στην Ουκρανία (όπως και σε μια σειρά άλλες χώρες) στα πλαίσια της εξίσωσης του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναδείχνει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης της εφημερίδας του ΚΚ Ουκρανίας, απαιτώντας την τοποθέτησή της για τις προκλητικές αντικομμουνιστικές αποφάσεις που επιχειρούν να απαγορεύσουν τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών.

Η απόφαση που φιμώνει την εφημερίδα έρχεται μερικές βδομάδες μετά την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας που επέβαλε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, και βαθαίνει το κλίμα αντικομμουνιστικής υστερίας που καλλιεργείται στην Ουκρανία (όπως και σε μια σειρά άλλες χώρες) στα πλαίσια της εξίσωσης του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού.

Στην Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει:

«Μετά την απαράδεκτη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουκρανίας στις 16 Ιούλη, που επέβαλε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, στις 19 Αυγούστου το Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου, αξιοποιώντας όλο το αντικομμουνιστικό νομικό οπλοστάσιο των ουκρανικών κυβερνήσεων, προχώρησε και στην απαγόρευση κυκλοφορίας της εφημερίδας του ΚΚ Ουκρανίας “Εργατική Εφημερίδα”.

Οι εν λόγω αποφάσεις συνιστούν περαιτέρω κλιμάκωση του αντικομμουνισμού. Απαγορεύουν την πολιτική δράση των κομμουνιστών, καταπατώντας το δικαίωμα ελεύθερης διάδοσης των ιδεών τους. Αποδεικνύουν πόσο υποκριτικές είναι οι διακηρύξεις περί “ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών”, περί “ελευθερίας του Τύπου” που η ΕΕ συστηματικά επιστρατεύει όπου Γης, απέναντι σε μη αρεστές σε αυτήν κυβερνήσεις όταν διακυβεύονται τα συμφέροντά της.

Στην περίπτωση της Ουκρανίας, όπως και της Πολωνίας, χωρών της Βαλτικής, οι κυβερνήσεις με τη στήριξη της ΕΕ προωθούν τέτοιες προκλητικές αντικομμουνιστικές αποφάσεις στη βάση της ανιστόρητης εξίσωσης του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοί της απολαμβάνουν σε βάρος του ουκρανικού λαού μια σειρά συμφωνιών με την ΕΕ όπως η λεγόμενη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας.

Στη βάση όλων των παραπάνω, πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εν λόγω απαγορεύσεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας, της εφημερίδας του και στις μεθοδεύσεις για την απαγόρευση της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδεών;».

Καταγγέλλοντας τον περασμένο μήνα την απόφαση που απαγορεύει τη δράση του, το ΚΚ Ουκρανίας σημείωνε ότι αυτή «θα λύσει τα χέρια των δομών εξουσίας και των δικαστηρίων, καθώς και των νεοναζιστικών συμμοριών που ελέγχονται από το κυβερνών καθεστώς, γεγονός που αποτελεί άμεση απειλή για την ελευθερία και ακόμα και για τη ζωή των συντρόφων μας, των κομμουνιστών, οι οποίοι κατηγορούνται με βάση τον λεγόμενο νόμο της “αποκομμουνιστικοποίησης” και εξετάζονται στα δικαστήρια, όπως και των εκατομμυρίων που αντιτίθενται στην εγκληματική πολιτική του κυβερνώντος καθεστώτος των ολιγαρχών – ναζί, ενάντια στον πόλεμο και για την εγκαθίδρυση της ειρήνης στο ουκρανικό έδαφος».

Η απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών, που έχει στόχο να αμαυρώσουν στη συνείδηση του ουκρανικού λαού τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, έρχεται μια εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκφράζουν θετική γνώμη για τον σοσιαλισμό, όπως δείχνουν έρευνες που γίνονται σε μια σειρά πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Απέναντι στις διώξεις και απαγορεύσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας δεν παραιτείται, και όπως τονίζει απευθυνόμενο σε άλλα Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα «στον αγώνα μας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της εργατικής τάξης, υπολογίζουμε πάρα πολύ στην υποστήριξη και τη βοήθειά σας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: