02. Τα καλύτερα χάλια σχολεία του κόσμου – Världens bästa skitskola 2014 (Rätt sida vägen – Fel sida vägen)

Η σειρά μας μεταφέρει στο Μάλμο εκεί και δείχνει τις διαφορές στην ποιότητα εκπαίδευσης ανάμεσα σε δυο σχολεία. Το σχολεία αυτά τα χωρίζει ένας δρόμος. Αν ζεις στην ακριβή πλευρά του δρόμου, θα πας στο καλό σχολείο ενώ αν ζεις στη φτωχή θα πας στο σχολείο των φτωχών.

Δείτε εδώ το Α’ Μέρος

Το Μάλμο της Σουηδίας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κοπεγχάγη (Δανία) και αποτελεί την πύλη εισόδου της Σουηδίας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχει πληθυσμό 300.000 κατοίκους και είναι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων εξαιτίας ακριβώς της γεωγραφικής του θέσης.

Η Σουηδική τηλεοπτική σειρά Världens bästa skitskola – 2011 (Τα καλύτερα χάλια σχολεία του κόσμου) μας μεταφέρει εκεί και δείχνει τις διαφορές στην ποιότητα εκπαίδευσης ανάμεσα σε δυο σχολεία. Το σχολεία αυτά τα χωρίζει ένας δρόμος. Αν ζεις στην ακριβή πλευρά του δρόμου, θα πας στο καλό σχολείο ενώ αν ζεις στη φτωχή θα πας στο σχολείο των φτωχών.

Έτσι λοιπόν υπάρχει η σωστή και η λανθασμένη πλευρά του δρόμου (Rätt sida vägen – Fel sida vägen)

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 Στάθης – Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: