“Δε χρειάζεται να απεργήστε, απλά ψηφίστε μας…” – Ο Γ. Κυρίτσης δίνει το “αγωνιστικό στίγμα” του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες μέρες πριν την απεργία της Πέμπτης, ο Κυρίτσης λέει ότι το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη θα περάσει έτσι και αλλιώς και ότι η μόνη λύση δεν είναι η απεργία, αλλά να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και να τα αλλάξει όλα -όπως έσκισε το μνημόνιο πριν λίγα χρόνια.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το σύνθημα-στόχο ότι οι αγώνες των εργαζόμενων πρέπει να πολιτικοποιηθούν για να γίνουν αποτελεσματικοί και να χτυπήσουν στη ρίζα του προβλήματος. Ο Γιώργος Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, το προσαρμόζει χυδαία στις εκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και μας παρουσιάζει τη… μετεξέλιξή του. Δε χρειάζονται ταξικοί αγώνες, αρκεί να στηρίξουμε στις επόμενες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ και τότε ο ουρανός θα γίνει πιο ουρανός -ή έστω ροζ, όπως στο ηλιοβασίλεμα.

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να κάνει αντιπολίτευση και σπέρνει την ηττοπάθεια: Όσο μαζικές και αν είναι οι απεργίες, δεν πρόκειται να αλλάξουν κάτι και το αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη θα περάσει -με βάση τα… μαθηματικά και τον “ρεαλισμό” της υποταγής. Η μόνη διέξοδος είναι η πεπατημένη της κάλπης, αυτή δηλαδή που δοκίμασαν ήδη οι εργαζόμενοι το ’15, με καταπληκτικά αποτελέσματα, και αυτή ακριβώς που έστειλε πολύ κόσμο απογοητευμένο στο σπίτι του.

Ο Κυρίτσης κλείνει το μάτι στην τάξη που υπηρετεί και αντί να δώσει -φραστικά έστω- ένα μήνυμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, λέει ουσιαστικά στους εργαζόμενους πως δεν έχει κανέναν νόημα να απεργήσουν, γιατί έτσι και αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη το νομοσχέδιο θα περάσει και θα γίνει νόμος.

Μη στενοχωριέστε και μην απελπίζεστε όμως, γιατί η λύση είναι καλύτερη και από τις συνταγές της ΑΜΑΝ Teleshopping. Όταν γίνει ξανά κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει αυτούς τους αντεργατικούς νόμους. Μπορεί μάλιστα να τους σκίσει και να τους καταργήσει με έναν νόμο και ένα άρθρο, όπως έκανε δηλαδή και με τα μνημόνια. Ή να δεσμευτεί πως θα αλλάξει ριζικά μια λεπτομέρεια -όπως στην περίπτωση της αστυνομικής βίας, με τον Τσίπρα να δεσμεύεται για την κατάργηση του σώματος ΔΙΑΣ, αλλά να μη λέει κουβέντα για τα ΜΑΤ και τον εντεινόμενο κρατικό αυταρχισμό, και επί δικής του κυβέρνησης. Εξάλλου τα στελέχη του λένε πως το νομοσχέδιο έχει και καλά σημεία, πχ την “ψηφιακή κάρτα”, που ήταν δική τους πρόταση και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο…

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρό και λέει ουσιαστικά ό,τι λέει και η κυβέρνηση, αλλά με άλλη διατύπωση: το νομοσχέδιο θα περάσει. Το ζήτημα είναι αν εμείς από τη δική μας πλευρά θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε χρυσόψαρα, με κοντή μνήμη (που ξεκινάει από το ’19), αλλά ότι είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε και να ακυρώσουμε τα δικά τους σχέδια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: