Δ. Κουτσούμπας: Είστε ανεκδιήγητοι! Δεν ντρέπεστε να συκοφαντείτε ανθρώπους που παλεύουν για να ζήσουν;

Κι από το Τιμπουκτού να ήσασταν πάλι θα ξέρατε πώς λειτουργεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ποιους πρωταρχικά ενδιαφέρεται να προστατέψει (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τους απεργούς ναυτεργάτες, τους απεργούς εκπαιδευτικούς, τους απεργούς εργαζόμενους στην καθαριότητα ξέρετε να τους επιτάσσετε. Τους κλινικάρχες, για να μην πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, δεν τους ενοχλήσατε καν. Υποκριτές και Φαρισαίοι!» επισήμανε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Σήμερα σπάσατε τα μούτρα σας στο λιμάνι και στους χώρους δουλειάς, είπε αναφερόμενος στη μαζικότητα και τον παλμό της απεργίας, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και το εργατικό κίνημα «ξεπερνώντας συκοφαντίες, ψέματα, απειλές, καταστολή, θα βγουν πιο δυνατοί απ’ αυτές τις μάχες» και πως το νομοσχέδιο «θα μείνει στα χαρτιά, αυτή ήταν η ομόθυμη απόφαση των εργαζομένων, ακόμα και αυτών που δεν απήργησαν κάτω από τις πιέσεις της εργοδοσίας, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών».

Ακολουθούν το βίντεο και το κείμενο της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από το 902.gr:

Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

«Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η κατακραυγή στο νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησής του είναι καθολική. Για να υπερασπιστεί ο πρωθυπουργός τις διατάξεις αυτού του ν/σ επιστράτευσε ξανά το ψέμα, τη συκοφαντία, το μίσος απέναντι στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται.

Εκεί, όμως, στους καταπέλτες των πλοίων, στα εργοστάσια, σε άλλους τόπους δουλειάς, σήμερα φάγατε τα μούτρα σας. Στα λιμάνια, σε διάφορους εργασιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά ήταν η ομόθυμη απόφαση των εργαζομένων ακόμα κι αυτών που δεν απήργησαν κάτω απ’ τις πιέσεις της εργοδοσίας, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Βέβαια, είχαν προηγηθεί άλλα κυβερνητικά φυντάνια, καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής αλλά και της χτεσινής και προχτεσινής διαδικασίας.

Καλά, είστε ανεκδιήγητοι!

Απευθυνόμαστε στον κ. Μητσοτάκη: Πού τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια; Μέσα σ’ αυτά είναι και ο κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεραμέως. Λένε το ένα χοντρό ψέμα μετά το άλλο, χωρίς ντροπή, χωρίς καν να αισθάνονται ένα αμυδρό κοκκίνισμα. Όπως θα ένιωθαν ίσως οι πρόγονοί τους, αλλά θα μου πείτε εικόνα σας είναι και σας μοιάζουν. Εικόνα μιας τάξης – ελίτ που έχει σημαία της το “Ο θάνατός σου η ζωή μου”.

Δεν ντρέπεστε να συκοφαντείτε ανθρώπους που παλεύουν για να ζήσουν την οικογένειά τους, που εσείς και οι πολιτικές σας τους κρατάνε ομήρους;

Από πού κι ως πού η υπουργός Παιδείας αντλεί το θράσος να πηγαίνει στα δικαστήρια τα Σωματεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους Συλλόγους των καθηγητών, με ένα χονδροειδέστατο ψέμα ότι θα απεργήσουν και δεν θα κάνουν τα παιδιά τις πανελλήνιες εξετάσεις τους, ότι δεν μπορούνε να πάνε στα εξεταστικά κέντρα;

Δεν ήξερε, δεν έμαθε έστω ότι λεωφορεία, τραμ, ηλεκτρικός, άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν στάση ανακοινωμένη, πώς το ξέραμε εμείς; Μέσα απ’ το διαδίκτυο, απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους, όταν τους ρωτήσαμε; Είχαν στάση, άλλα μετά τις 10 το πρωί και άλλα μετά τη 1 το μεσημέρι σήμερα. Ότι το Μετρό θα λειτουργούσε από την ώρα που ξεκινάει το πρωί μέχρι τις 10; Ότι οι καθηγητές, που έπαιρναν μέρος στις εξετάσεις ως επιτηρητές ή είχαν άλλα καθήκοντα κλπ., όπως και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, είχαν την κατεύθυνση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους, δεν θα τους θεωρούσε κανείς απεργοσπάστες, να πήγαιναν στη δουλειά τους, αφού έτσι κι αλλιώς και από το νόμο προβλέπεται αυτό που ονομάζουμε γενικά σε διάφορους κλάδους, κύριε υπουργέ της Εργασίας, “προσωπικό ασφαλείας”.

Πού τα πουλάτε, λοιπόν, αυτά; Στους άσχετους των σαλονιών και των καφέ του Κολωνακίου που συχνάζετε;

Γιατί κι από το Τιμπουκτού να ήσασταν -γιατί τώρα πάτε κατά κει, κατά το Μάλι πολύ συχνά, με αποστολές εκτός συνόρων, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και άλλων στρατιωτικών οργανισμών- από εκεί να ήσασταν, λέω, πάλι θα ξέρατε πώς λειτουργεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ποιους πρωταρχικά ενδιαφέρεται να προστατέψει.

Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι επιστήμονες, οι καθηγητές που αγωνίζονται πρώτα απ’ όλα ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους. Κυριολεκτικά και μεταφορικά παιδιά τους! Αφήστε, λοιπόν, τις προβοκάτσιες. Αυτές δεν θα σας σώσουν από τη λαϊκή οργή, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Εσείς φτάσατε να λέτε ότι “ακόμα και στις απεργίες πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, γιατί αλλιώς η απεργία στρέφεται ενάντια σε άλλους εργαζόμενους”!!!

Ξέρετε πόσα χρόνια τα ακούμε αυτά;

Πάρα πολλά χρόνια, αφού υπάρχουν τα διάφορα παπαγαλάκια, γνωστοί απεργοσπάστες, τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, που τους έχει κράξει επανειλημμένα το πανελλήνιο για τη στάση τους!

Δεν πτοούνται φυσικά, αφού γι’ αυτό ακριβοπληρώνονται.

Σας έπιασε τάχα ο πόνος για την Κοινή Ωφέλεια; Ποιος είναι αυτός που κόβει το ρεύμα και το νερό σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά; Οι απεργοί είναι; Ποιος είναι αυτός που δεν έχει προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό στα μέσα μεταφοράς; Και μάλιστα μέσα στην πανδημία για να μη συνωστίζεται ο κόσμος. Οι απεργοί; Ποιος, αλήθεια, πέταξε εκτός ΜΕΘ σοβαρά άρρωστους και χιλιάδες ασθενείς εκτός νοσοκομείων; Οι αγωνιστές γιατροί και νοσηλευτές που διεκδικούσαν τα αυτονόητα; Ποιος αρνήθηκε να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές-μεγαθήρια μέσα στην πανδημία;

Τους απεργούς ναυτεργάτες, τους απεργούς εκπαιδευτικούς, τους απεργούς εργαζόμενους στην καθαριότητα ξέρετε να τους επιτάσσετε. Τους κλινικάρχες, για να μην πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, δεν τους ενοχλήσατε καν. Υποκριτές και Φαρισαίοι!

Αφήστε και τις δήθεν θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου σας, περί της κακοποίησης των γυναικών, που τάχα αντιμετωπίζεται πλέον, των γονικών αδειών, άλλες που τα βάζετε ως κερασάκι, για ξεκάρφωμα, αφού άλλες διατάξεις -στη συνέχεια ή προηγούμενες- ακυρώνουν ακριβώς τα όποια θετικά επικαλείσθε. Για τα μάτια του κόσμου, λοιπόν! Αν θέλατε καθαρά, τίμια, να νομοθετήσετε όλα αυτά που είναι απαραίτητα για την κακοποίηση των γυναικών, για τις γονικές άδειες, άλλες θετικές διατάξεις, που έχει προτείνει το ΚΚΕ, θα τα φέρνατε ξεχωριστά με ολοκληρωμένη συζήτηση, θα τα νομοθετούσατε και όχι ως άλλοθι για το οπισθοδρομικό συνολικά νομοσχέδιό σας, χωρίς δηλαδή να τα ακυρώνετε με άλλες διατάξεις.

Αλλά για άλλα εσείς ενδιαφέρεστε.

Εσάς σας νοιάζουν οι έπαινοι από το ΝΑΤΟ, από τον Μπάιντεν, από όλα τα κοράκια, γιατί φτάσατε να ξοδεύετε τον πλούτο της χώρας, το χρήμα της χώρας, που ρουφάτε από τους φορολογούμενους Έλληνες, για πολεμικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς που επιβάλλουν οι δολοφόνοι για τις επιθετικές ενέργειες κατά άλλων λαών.

Μέχρι και τις ΗΠΑ θα ξεπεράσετε φέτος σε πολεμικά κονδύλια για εξοπλισμούς. Ήσασταν δεύτεροι και τώρα ανεβήκατε στην κορυφή. Την ίδια ώρα που ο λαός πεινάει, δεν έχει δουλειά, κλείνει τις επιχειρήσεις του. Πληρώνει ακριβά για να σπουδάσει τα παιδιά του, για να πάει στο γιατρό και να πάρει τα φάρμακά του.

Να πληρώνετε το ΝΑΤΟ σας μάρανε για να βομβαρδίζει, γιατί οι Αμερικανοί φοβούνται μήπως τους πάρει την πρωτοκαθεδρία στην οικονομία η Κίνα και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς η Ρωσία. Κι εσείς από κοντά, κολαούζοι τους, μπας και σας πετάξουν κανένα κοκαλάκι.

Για να σκοτώνονται οι λαοί και για να χαριεντίζεστε με τον Ερντογάν για το πώς θα μοιράσετε το Αιγαίο, με συνεκμετάλλευση, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και της ειρήνης και ασφάλειας των λαών, γιατί οι πολυεθνικές, που θα βάλετε να τα συνεκμεταλλευτούν, θα σκοτωθούν και μεταξύ τους και θα βάλουν τους λαούς μας σε περιπέτειες, να χύνουν το αίμα τους, διαβάστε και λίγο ιστορία, καλό θα σας κάνει…

Εσείς σε άλλα έχετε το μυαλό σας κι όχι να υπηρετήσετε αυτόν τον πολύπαθο λαό.

Το νου σας ακόμα περισσότερο τον έχετε στα συχαρίκια που περιμένετε για τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησής σας. Για τα εύσημα για την επίθεση που συνεχίζεται ακάθεκτη σε όλα τα μέτωπα απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για τους “μεταμνημονιακούς στόχους” που πιάνονται. Κι από κοντά οι “επισημάνσεις” ότι δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και “πισωγυρίσματα”, η προετοιμασία εδάφους για την επόμενη φουρνιά, με “συστάσεις” για νέο χτύπημα στις συντάξεις και στους μισθούς στον δημόσιο τομέα, παραπέρα διεύρυνση της φοροληστείας.

Οι εργαζόμενοι εξοργίζονται, έχουν βαρεθεί τα ψέματά σας. Όλων σας.

Εικόνα γνωστή και αποκρουστική για τον λαό μετά από τρία μνημόνια, 10 γύρους “μεταμνημονιακών” “αξιολογήσεων” και άλλους τόσους “ευρωπαϊκών εξαμήνων”.

Και ταυτόχρονα, εικόνα από το -πολύ κοντινό- μέλλον του “σούπερ μνημονίου”, που ακούει στο όνομα Ταμείο Ανάκαμψης και προβλέπει εκατοντάδες νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα ως “αντάλλαγμα” για την εκταμίευση δόσεων που επίσης θα πηγαίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην άλλη όψη του νομίσματος, οι ίδιες εκθέσεις μιλάνε για τις “χαμηλές πτήσεις” της καπιταλιστικής οικονομίας και τις πεσμένες προσδοκίες. Οι εκτιμήσεις τους “αδειάζουν” τα γνωστά “παχιά λόγια” της κυβέρνησης για το “ελατήριο που θα εκτιναχθεί”, με τα οποία προσπαθεί να βάλει τον λαό σε στάση αναμονής, ότι θα απολαύσει κι αυτός μερικά ψίχουλα από το φαγοπότι της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Επιβεβαιώνουν, ταυτόχρονα, το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, που δεν τιθασεύεται από την αστική πολιτική, σε όλες τις εκδοχές της, ενώ τον λογαριασμό τον πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Δέκα χρόνια με μνημόνια και μεταμνημονιακές συμφωνίες, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έζησαν άγριες περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα, φορτώθηκαν βουνό από κρατικά δάνεια στις πλάτες τους για να ανακάμψει το κεφάλαιο.

Τώρα, με νεοκεϊνσιανές συνταγές, αμοιβαιοποίηση των χρεών και χρήμα -υποτίθεται με ουρά- από το Ταμείο Ανάκαμψης, φορτώνονται ξανά νέα αντεργατικά μέτρα, με το κατάπτυστο σημερινό νομοσχέδιο, με το 10ωρο, την απαγόρευση της απεργίας, τα εμπόδια στη συλλογική οργάνωση και δράση, ενώ οι επιδοτήσεις και τα δάνεια για την “πράσινη” και “ψηφιακή” ανάκαμψη δίνονται “έναντι” και θα αποπληρωθούν με κλιμάκωση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και της φοροληστείας.

Αυτό δείχνει άλλωστε και η συζήτηση για την επαναφορά του “Συμφώνου Σταθερότητας” και των στόχων για το έλλειμμα και το χρέος, επιβεβαιώνοντας ότι ούτε υπήρξαν ούτε υπάρχουν “καθαρόαιμες” περιοριστικές ή επεκτατικές πολιτικές διαχείρισης.

Γι’ αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπερασπιστεί το μνημόνιο που ψήφισε και τα αντεργατικά μέτρα που νομοθέτησε ως κυβέρνηση, όπως ακριβώς η “νεοφιλελεύθερη” ΝΔ διαφημίζει σήμερα την εκτεταμένη κρατική παρέμβαση, τη νεοκεϊνσιανή πολιτική της ΕΕ, που και η ίδια εφαρμόζει παρότι πριν έβγαινε στα κεραμίδια γι’ αυτήν.

Οι προσδοκίες που καλλιεργούν όλοι μαζί, κυβέρνηση και αστικά κόμματα, ότι η “πράσινη ανάπτυξη” και ο “ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας”, με γενναία στήριξη από το κράτος, θα απαλλάξουν το καπιταλιστικό σύστημα από τις αντιφάσεις, τα αδιέξοδα και τις κρίσεις του και ότι εγγυώνται “διατηρήσιμη ανάπτυξη με γερά πόδια”, από την οποία θα ωφεληθούν εξίσου κεφάλαιο και εργαζόμενοι, θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

Όμως το κρίσιμο είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον λαό και τους εργαζόμενους. Γιατί σήμερα μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την οργάνωση, τη συμμαχία, την ενότητά τους, τον αγώνα τους, ενάντια και απέναντι στη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων της. Περνώντας στην αντεπίθεση, βάζοντας τον “πήχη” στο ύψος πραγματικά των σύγχρονων αναγκών τους. Ξεπερνώντας συκοφαντίες, ψέματα, απειλές, καταστολή, οι εργαζόμενοι, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα βγουν πιο δυνατοί απ’ αυτές τις μάχες.

Γι’ αυτό λοιπόν “μαύρο” σ’ αυτό το νομοσχέδιο-σκουπίδι».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: