Άδωνις Γεωργιάδης: “Ας ανάψουμε ένα κεράκι σε όσους ψηφίσαμε τα μνημόνια. Εμείς σας σώσαμε…”

Ο Άδωνις δεν άντεξε να του κλέβουν άλλοι τη δόξα για τα μνημόνια και ζήτησε σεμνά να ανάψουμε ένα κεράκι “σε όσους τα ψηφίσαμε”. Σφάξε μου αγά μου να αγιάσεις…

Από τότε που άνοιξε λογαριασμό, τα μαργαριτάρια του  είναι αμέτρητα. Εδώ και λίγο καιρό όμως έχει καθιερωθεί να πετάει ένα κάθε μέρα, για να μην πάθουμε σύνδρομο στέρησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη στιγμή στο ενεργητικό του, μιλώντας τις προάλλες στην εκπομπή του Γ. Τράγκα. Όταν πήγε το θέμα στη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα και γενικότερα στο πλαίσιο της ΕΕ, ο Άδωνις δεν άντεξε να του κλέβουν άλλοι τη δόξα του σωτήρα και πρότεινε σεμνά να ανάψουν οι Έλληνες ένα κεράκι σε όσους ψήφισαν τα μνημόνια, χωρίς να παρασυρθούν από τον λαϊκισμό.

-Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε τώρα αν δεν ήμασταν στην Ευρώπη. Ας κάνουμε όλοι τον σταυρό μας, ας ανάψουμε και ένα κεράκι, όταν ανοίξουν οι εκκλησίες μας, σε όσους ψηφίσαμε τα μνημόνια ενάντια στον λαϊκισμό που είχε κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Και ας καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι σώζεται γιατί μείναμε στην Ευρώπη.

Και συνέχισε το ίδιο τροπάριο, όταν ο Τράγκας ξαναγύρισε στον αγαπημένο του Μερκελισμό.

-Να συμπεράνω ότι η κ. Μέρκελ μας έσωσε πάλι…
-Βασικά σας σώσαμε εμείς που κρατηθήκαμε όρθιοι, παρά τις βρισιές.

Αμέσως μετά συνειδητοποιεί τι εκστόμισε και προσπαθεί να το σώσει, λέγοντας μια καλή κουβέντα για τον λαό που άντεξε τις θυσίες, αλλά δεν έχει καμία ελπίδα να το σώσει.

Δείτε τα πειστήρια στο βίντεο.

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να άλλαξε από την εποχή που ο Άδωνις έλεγε πως σιχαινόταν τα μνημόνια (που ψήφισε), γιατί μπορεί να σιχαίνεται την σωτηρία του ελληνικού λαού, και αν εκείνη η δήλωση περιείχε στοιχεία… λαϊκισμού. Αλλά βλέπουμε ουσιαστικά την πρώτη εφαρμογή του ρητού: Σφάξε μου αγά μου να αγιάσεις… Και να σου ανάβουμε κεράκι μετά!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: