48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η μεγάλη «κόκκινη πολιτεία» – Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πάρκο Τρίτση (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, θα ακουστεί δυνατά στην Αθήνα.

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, θα ακουστεί δυνατά στην Αθήνα.

Στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Τρίτση, στο Ίλιον, γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες για να φιλοξενήσει από την Πέμπτη τις τριήμερες εκδηλώσεις και φυσικά τον κόσμο που θα συρρεύσει.

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στις 20.30 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Μια συγκλονιστική γιορτή νεολαίας

Σχεδόν τα πάντα είναι στη θέση τους

Σχεδόν τα πάντα είναι στη θέση τους

Η μέχρι τώρα πορεία του Φεστιβάλ, οι μαζικότατες εκδηλώσεις του σε όλες τις μεγάλες πόλεις, οι χιλιάδες λαού και νεολαίας που συναντιούνται σ’ αυτές με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αλλά και το πραγματικά πλούσιο πρόγραμμά του στην Αθήνα με 5 σκηνές και 350 καλλιτέχνες, υπόσχονται ότι αυτή η μεγάλη πολιτική γιορτή της νεολαίας θα είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Το σύνθημα του Φεστιβάλ διαπερνά όλο το πρόγραμμα και φωτίζει την πραγματική διέξοδο για τη  νεολαία που ασφυκτιά στα όρια ενός συστήματος που είναι εχθρικό για κάθε ανάγκη της, από την εργασία και τη μόρφωση, μέχρι την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Εκτός από τις συναυλίες, πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι οι συζητήσεις, οι εκθέσεις, τα workshops που θα πραγματοποιηθούν όλο το τριήμερο στους διάφορους χώρους και Στέκια του Φεστιβάλ.

Πόλος έλξης θα γίνουν οι εκθέσεις του Φεστιβάλ

Από τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο χώρο (έργα γλυπτικής με πρώτη ύλη το ξύλο απ' τα καμένα δάση της Β. Εύβοιας)

Από τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο χώρο (έργα γλυπτικής με πρώτη ύλη το ξύλο απ’ τα καμένα δάση της Β. Εύβοιας)

Με στόχο να απαντήσει σε ερωτήματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η Κεντρική Έκθεση του Φεστιβάλ βάζει φέτος στο στόχαστρο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις αιτίες του και αναδεικνύει τη διέξοδο για τους λαούς.

Βασισμένη στη νέα έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για τον καπιταλισμό – 1. Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», η Έκθεση είναι διαρθρωμένη σε τέσσερις ενότητες σε αντιστοιχία με τα κεφάλαια της έκδοσης. Η πρώτη ενότητα αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες των πολέμων, τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για νέα πεδία κερδοφορίας, πλουτοπαραγωγικές πηγές, σφαίρες επιρροής κ.λπ. Η δεύτερη ενότητα, που έχει τη μορφή χρονολογίου (timeline), διατρέχει ιστορικά παραδείγματα δείχνοντας ότι ο ιμπεριαλισμός έχει στο DNA του τον πόλεμο και η περίοδος της ιμπεριαλιστικής ειρήνης προετοιμάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η τρίτη ενότητα αναδεικνύει τη διέξοδο μέσα από τη σοσιαλιστική επανάσταση, που ανατρέπει την εξουσία των καπιταλιστών και ανοίγει τον δρόμο για να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννούν τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις. Τέλος, στην τέταρτη ενότητα εκτίθενται με ψηφιακά μέσα στιγμιότυπα από τη σημερινή δράση των κομμουνιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ο πόλεμος και οι συνέπειές του είναι το θέμα και της εικαστικής έκθεσης που θα φιλοξενηθεί φέτος στο Στέκι Πολιτισμού του Φεστιβάλ. Με τη συμμετοχή να φτάνει τους 50 δημιουργούς, η έκθεση περιλαμβάνει δεκάδες έργα, που εκτείνονται σε ευρύ εικαστικό φάσμα: Ζωγραφικά, χαρακτικά, γλυπτά, εγκαταστάσεις, video art, με στόχο να λειτουργήσουν ως κίνητρο συζήτησης και προβληματισμού τόσο ανάμεσα στους δημιουργούς όσο και στο κοινό.

Έκθεση θα υπάρχει και στο Στέκι Νέων Γυναικών στο Φεστιβάλ, με θέμα «Γίνε πρωταγωνίστρια στην πάλη για την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας», αναδεικνύοντας ότι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ παντού, η συμμετοχή των νέων γυναικών στην πάλη για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» είναι ο δρόμος για να κατακτήσει η κάθε νέα τη χειραφέτησή της, να είναι ανεξάρτητη οικονομικά, κοινωνικά, συναισθηματικά.

Η πρόσβαση στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» μπορεί να γίνει:

Με λεωφορείο: Α10 Στ. Λαρίσης – Αχαρναί, Β10 Στ. Λαρίσης – Αχαρναί, 735 Σταθμός «Κάτω Πατήσια» – Ζεφύρι – Αχαρναί, στη στάση «1η Πολυκατοικιών». Β12 Αττική – Άνω Λιόσια, 711 Ζωφριά – Αττική, στη στάση «6η Χασιάς». 420 Πειραιάς – Άγιοι Ανάργυροι, 892 Αγία Βαρβάρα – Χαϊδάρι – Άγιοι Ανάργυροι, στη στάση «Τέρμα».

Οδικώς: Από την Αττική Οδό, στον κόμβο 7 που οδηγεί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στον κόμβο 6 που οδηγεί στη Λεωφόρο Χασιάς (Φυλής). Από την Εθνική Οδό, στην έξοδο στον κόμβο για Αγίους Αναργύρους – Ίλιον («Τρεις Γέφυρες»). Για τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών της Αθήνας, των Δυτικών Συνοικιών της Αττικής και του Πειραιά που θα κινηθούν με ΙΧ, διευκολύνει η πρόσβασή τους να γίνει από την πύλη του Πάρκου Τρίτση στην οδό Φυλής, αξιοποιώντας και το πάρκινγκ που υπάρχει στην πύλη.

Με τον Προαστιακό: Στη στάση «Πύργος Βασιλίσσης» (Διασύνδεση Προαστιακού με Μετρό: Πειραιάς Γραμμή 1, Σταθμός Λαρίσης γραμμή 2, Νερατζιώτισσα γραμμή 1, Δουκίσσης Πλακεντίας γραμμή 3, Παλλήνη γραμμή 3, Παιανία – Κάντζα γραμμή 3, Κορωπί γραμμή 3).

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δρομολογούν λεωφορεία για το Φεστιβάλ:

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη

Αγία Παρασκευή: 6.30 μ.μ.

Ζωγράφου: 6.30 μ.μ., από Ούλωφ Πάλμε και Λεωφόρος Αλεξάνδρου Παπάγου

Ηλιούπολη: 6.30 μ.μ., από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Μαρίνου Αντύπα & Ελευθερίου Βενιζέλου) και από τα γραφεία του ΚΚΕ (Μαρίνου Αντύπα 33)

Καισαριανή: 6.15 μ.μ., από την πλατεία

Καλλιθέα: 6.30 μ.μ. από την πλ. Δαβάκη

Χαλάνδρι: 6.45 μ.μ.

Χολαργός: 6.15 μ.μ.

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη

Αγία Παρασκευή: 6.30 μ.μ.

Άγιος Δημήτριος: 6.30 μ.μ. από πλ. Άρη Βελουχιώτη (Λεωφόρος Αγ.Δημητρίου)

Γέρακας: 7 μ.μ. από τα ΕΛΤΑ

Γλυκά Νερά: 6.30 μ.μ. από το «στρογγυλό»

Ζωγράφου: 6.30 μ.μ., Ούλωφ Πάλμε και Λεωφόρος Αλεξάνδρου Παπάγου

Ηλιούπολη: 6.30 μ.μ., από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Μαρίνου Αντύπα & Ελευθερίου Βενιζέλου) και από τα γραφεία του ΚΚΕ (Μαρίνου Αντύπα 33)

Καισαριανή: 6.15 μ.μ., από την πλατεία

Καλλιθέα: 6.30 μ.μ. πλ. Δαβάκη

Κερατέα: 5.45 μ.μ.

Κηφισιά: 6.30 μ.μ.

Κορωπί: 6 μ.μ. από τον «Σκλαβενίτης»

Λαύριο: 5.30 μ.μ

Μαρκόπουλο: 6.15 μ.μ.

Μαρούσι: 7 μ.μ.

Μελίσσια: 6.45 μ.μ.

Νέα Μάκρη: 6.45 μ.μ. από την πλατεία

Νέα Σμύρνη: 6 μ.μ. από το «PolisPark»

Παιανία: 6.15 μ.μ. από διασταύρωση Λαγού

Παλλήνη: Αγ. Τρύφωνας 6.45 μ.μ.

Ραφήνα: 7 μ.μ. από τον «ΟΤΕ»

Σαρωνικός: 6 μ.μ.

Χαλάνδρι: 6.45 μ.μ.

Χολαργός: 6.15 μ.μ.

Σάββατο 24 Σεπτέμβρη

Αγία Παρασκευή: 6.30 μ.μ.

Άγιος Δημήτριος: 5.15 μ.μ. από πλ. Άρη Βελουχιώτη (Λεωφόρος Αγ.Δημητρίου)

Αρτέμιδα: 6.15 μ.μ. από τη «Μέδουσα»

Γέρακας: 6.15 μ.μ. από τα ΕΛΤΑ

Γλυκά Νερά: 5.45 μ.μ. από το «Στρογγυλό»

Ελευσίνα: 6 μ.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ

Ζωγράφου: 6 μ.μ., Ούλωφ Πάλμε και Λεωφόρος Αλεξάνδρου Παπάγου

Ηλιούπολη: 6 μ.μ., από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Μαρίνου Αντύπα & Ελευθερίου Βενιζέλου) και από τα γραφεία του ΚΚΕ (Μαρίνου Αντύπα 33)

Καισαριανή: 5.45 μ.μ., Πλατεία Καισαριανής

Κερατέα: 5.15 μ.μ.

Κερατσίνι: 6 μ.μ. από πλ. Κοσκινά (πρώην φαρμακείο Ευφραιμίδη στη Δραπετσώνα, με στάσεις: στην πλατεία Λαού (Ταμπούρια) και Λ. Λαμπράκη και Π. Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη)

Καλλιθέα: 5.30 μ.μ. πλ. Δαβάκη

Κηφισιά: 6.15 μ.μ.

Κορυδαλλός: 6 μ.μ. Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες), Λ. Λαμπράκη

Κορωπί: 5.15 μ.μ. από τον «Σκλαβενίτης»

Λαύριο: 5 μ.μ.

Μαρκόπουλο: 5.45 μ.μ.

Μαρούσι: 6.45 μ.μ.

Μελίσσια: 6.30 μ.μ.

Νέα Μάκρη: 6 μ.μ. από την πλατεία

Νέα Σμύρνη: 5.30 μ.μ. από το «PolisPark»

Νίκαια: 6 μ.μ. πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα), με στάσεις: Χαλκηδόνα, Περιβολάκι, Κρατικό

Παιανία: 5.30 μ.μ. (διασταύρωση Λαγού)

Παλλήνη: 6 μ.μ. (Αγ. Τρύφωνας)

Πειραιάς: 6 μ.μ. Αγιά Σοφιά (Βλαχάκου και Σαλαμίνος) με στάση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πέραμα:  6 μ.μ. από Λ. Ειρήνης 732

Ραφήνα: 6.15 μ.μ. από τον ΟΤΕ

Σαρωνικός: 5.30 μ.μ.

Χαλάνδρι: 6.45 μ.μ.

Χολαργός: 6.15 μ.μ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: