Τραγική καταγγελία: Δύο ασθενείς κατέληξαν εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο!

Το Λαϊκό που εφημέρευε σταμάτησε να δέχεται εισαγωγές covid περιστατικών από τις 9 το βράδυ, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων καταγγέλλει πως το τελευταίο δεκαήμερο δύο διασωληνωμένοι ασθενείς κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας να βρεθεί κλίνη για αυτούς!

Η χτεσινή νύχτα ήταν εφιαλτική για το Λαϊκό Νοσοκομείο. Η εφημερία του ξεκίνησε με λιγοστές άδειες κλίνες (λίγο πάνω από είκοσι) στην κλινική covid, οι οποίες γέμισαν από τις πρώτες κιόλας ώρες, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το εφημερεύον νοσοκομείο και να μην μπορεί να δεχτεί άλλα περιστατικά. Ήδη από τις 9 μμ είχαν σταματήσει οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού, ενώ η εφιαλτική εικόνα συμπληρώθηκε από την είδηση για διασπορά του ιού σε δύο άλλες κλινικές, από συνοδό ασθενή, που σήμανε άμεσα συναγερμό για τους υπεύθυνους.

Οι γιατροί και υγειονομικοί δίνουν μια μάχη πάνω από τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να διαχειριστούν όπως-όπως την κατάσταση, με ράντσα και ασθενείς που μένους σε φορεία μες στους θαλάμους, περιμένοντας να αδειάσει κάποια κλίνη. Παράλληλα καταγγέλλουν πως δύο τουλάχιστον ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, εδώ και πέντε ημέρες!

Ο κ. Ορφανός, νοσηλευτής στην ομάδα Covid του νοσοκομείου, είπε πως οι κλίνες έχουν υπερκαλυφθεί, υπάρχουν 8-9 φορεία μες στις κλινικές, καθώς και δύο διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ εδώ και πέντε μέρες, απευθύνοντας δραματική έκκληση.

-Κάνουμε έκκληση! Σας παρακαλούμε! Κρεβάτια εντατικής! Οι άνθρωποι κινδυνεύουν! Υπάρχει εγκληματική ολιγωρία και αμέλεια! Αυτός είναι ο φόβος μας, το μεγάλο μας άγχος. Δίνουμε τη μάχη πάνω από τις δυνατότητές μας. Είμαστε ένα στάδιο πριν από την κατάρρευση. Σας παρακαλούμε πολύ! Κρεβάτια στις εντατικές!

Ο κ. Αντωνόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, συμπλήρωσε πως το Λαϊκό έχει υποστεί έμφραγμα, με ράντσα-covid μες στην κλινική! Προειδοποίησε πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και πως την επόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα ξεφύγει, καθώς αναμένεται νέα αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών!

Ζητάμε να βρεθούν λύσεις! Δεν μπορούμε να προσφέρουμε άλλο! Να ανοίξει ο ιδιωτικός τομέας, εδώ και τώρα. Δεν μπορεί να παίζουμε με τη ζωή των πολιτών κορόνα-γράμματα!

Όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη, αν υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας να μπουν σε ΜΕΘ, απάντησε:

Δύο τέτοιες περιπτώσεις είχαμε το τελευταίο δεκαήμερο στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Δυο ασθενείς που έμεναν εκτός ΜΕΘ για τρίτη και τέταρτη μέρα και κατέληξαν. Είναι καταγγελία επώνυμη. Δεν είναι καταγγελία για την καταγγελία, είναι η αλήθεια!

Η τραγική είδηση δε διαψεύστηκε ούτε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, που μίλησε λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο κανάλι και απάντησε στην καταγγελία σχετικά με την καταγγελία για τον θάνατο δύο διασωληνωμένων ασθενών που περίμεναν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ:

«Ο ιός είναι τόσο επικίνδυνος που ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Δεν ήταν ούτε παράλειψη του νοσοκομείου, ούτε του ΕΚΑΒ. Το Σύστημα έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αντεπεξέλθει, κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατόν γίνεται».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: