Το “επιτελικό κράτος” άφησε χτες την πρωινή εφημερία με ένα νοσοκομείο για όλη την Αθήνα!

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό, το “επιτελικό κράτος” άφησε την πρωινή εφημερία στην Αθήνα με μόλις ένα νοσοκομείο για παθολογικά περιστατικά και περιπτώσεις κορονοϊού!

Ένα έγγραφο από τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της Ν. Ιωνίας είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως πίσω από τα παχιά λόγια για το “επιτελικό κράτος” και το “θωρακισμένο ΕΣΥ”, κρύβεται η παγερή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για την τύχη της δημόσιας υγείας και των πολιτών. Η αντιμετώπιση της πανδημίας εξαντλείται στους περιορισμούς και τα αυστηρά μέτρα για τον απλό κόσμο, ενώ οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους και βιώνουν σε καθημερινή βάση τον εμπαιγμό από το κράτος.

Ακολουθεί το κείμενο του εγγράφου που ρίχνει φως στα οξυμένα προβλήματα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Προς την Ιατρική Υπηρεσία
Και Διοικητή
Κοινοποίηση: Διευθυντές κλινικών και τμημάτων

Αγαπητοί κύριοι,

Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4.3.2021) μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β, μία μέρα μόλις μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία, θα ήμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!

Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

Ώρα 21.00 βραδινή. Έχουν γίνει ήδη παραπάνω από 25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, παραπάνω από 70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια (!) μέχρι τις 11 το πρωί -ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση. Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους. Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα, κύριοι βουλευτές!

Μαζί με τη θλίψη μου (και την ντροπή που αισθάνομαι) παρακαλώ όπως δεχθείτε την άμεση παραίτησή μου από τη θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα (ούτως ή άλλως διακοσμητικό ρόλο και μόνο διαδραματίζω). Διατηρώ τη θέση του διευθυντή στην Α’ Παθολογική μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργία της σε αυτή την κρίσιμη φάση.

Νέα Ιωνία 4/3/2021

Ο διευθυντής της Κλινικής
Ι. Ιωαννίδης, Παθολόγος με εξειδίκευση στον ΙΔ

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: