Τέρμα ο εμπαιγμός! Όχι στις απολύσεις! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο σύστημα Υγείας! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας και όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων και επικουρικών που δρομολογεί η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας και όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων και επικουρικών που δρομολογεί η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο 5ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Χιλιάδες συμβασιούχοι διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη μονιμοποίησή τους, κόντρα στην κατάρρευση των δημόσιων μονάδων. Στην επαρχία θα γίνουν κινητοποιήσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες και στα νοσοκομεία.

Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση είναι η κοροϊδία του υπουργείου Εργασίας απέναντι στους υγειονομικούς, αφού ενώ είχε δεσμευτεί για ετήσια παράταση των συμβάσεων, τελικά με σχετικό νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση οι παρατάσεις περιορίζονται σε 3 και 6 μήνες στην καλύτερη περίπτωση.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Την δια ώρα εργαζόμενοι από όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, σε συνέχεια της πρόσφατης μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης της ΟΕΝΓΕ διαδήλωναν έξω από το υπουργείο υγείας απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις αποτελούν περίπου το 35% του συνολικού προσωπικού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που υλοποίησαν την στρατηγικη της ΕΕ για χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, επεκτείνοντας τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι χιλιάδες συμβασιούχοι κι επικουρικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κι εάν απολυθούν σημαίνει την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο έτσι κι αλλιώς μετράει περίπου 30.000 κενές οργανικές θέσεις.

Αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ, η Μαίρη Αγρογιάννη ΓΓ της ΕΙΝΑΠ, υπενθυμίζοντας τη στάση των συνδικαλιστών της κυβερνητικής παράταξης που όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρούσαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι οι παρατάσεις στις συμβάσεις έχουν εξασφαλιστεί.

«Δεν ζητάμε απλώς την παράταση των συμβάσεων. Θέλουμε μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το 1/3 του προσωπικού είναι συμβασιούχοι στηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος υγείας δίπλα στους μόνιμους συναδέλφους. Δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από τη μονιμοποίηση μας, επεσήμανε.

Την αγανάκτηση χιλιάδων εργαζομένων από τη συνεχιζόμενη κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων σε βάρος των συμβασιούχων μετέφερε εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ η πρόεδρός του, Βούλα Πάκου, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για κάποιο κρυφό σχεδιασμό της σημερινής κυβέρνησης αλλά για κατευθυντήρια γραμμή της ΕΕ, υπενθυμίζοντας την άρνηση όλων των κομμάτων να υλοποιηθεί η πρόταση εκατοντάδων ομοσπονδιών, σωματείων, συνδικάτων για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Για τις 700 απολύσεις με τις οποίες απειλείται η ύπαρξη του ΕΚΑΒ, μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Μαθιόπουλος, ενώ εκπρόσωποι σωματείων νοσοκομείων κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης την ώρα που τάχα δεσμεύεται για πάγωμα της παράδοσης υπηρεσιών σε εργολάβους προχωρά τις διαδικασίες, κ.α.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία των εργαζομένων στη Βουλή.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: