Σχεδόν 7 στους 10 νεκρούς από κορονοϊό κατέληξαν εκτός ΜΕΘ! – ΚΚΕ: Τα στοιχεία αποκαλύπτουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας

Αυτά είναι κάποια ακόμα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας, της έλλειψης ΜΕΘ και προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας και της μετατροπής του σε “μίας νόσου”, για τα οποία το ΚΚΕ και το εργατικό – λαϊκό κίνημα παλεύουν από την πρώτη μέρα, ενώ η κυβέρνηση κάνει το μαύρο – άσπρο.

Την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τις διαχρονικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας που διατηρήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις ήρθε να αναδείξει έγγραφο του ΕΟΔΥ που είδε το φως της δημοσιότητας.

Από το έγγραφο προκύπτει ότι σχεδόν 7 στους 10 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από τον Covid, πέθαναν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή χωρίς να έχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη για να δώσουν με περισσότερες ελπίδες τη μάχη για τη ζωή.

Στο έγγραφο που έχει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτη, αναφέρεται ότι από την αρχή της πανδημίας έως την 1η Μάρτη έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 ασθενείς, σε σύνολο 26.635 νεκρών. Ο αριθμός των θυμάτων εκτός ΜΕΘ, αφορά όσους έχασαν τη ζωή τους εντός και εκτός Νοσοκομείου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι ασθενείς που πέθαναν εκτός ΜΕΘ δεν μπόρεσαν να βρουν ένα κρεβάτι εντατικής, αλλά σίγουρα για ένα μεγάλο μέρος των θυμάτων συνέβη και αυτό. Το γεγονός επιβεβαιώνει άλλωστε ο μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών που περίμεναν για μέρες να αδειάσει ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη θνητότητα τα δύο τελευταία χρόνια, ως απόρροια της πανδημίας και της μετατροπής των Νοσοκομείων σε «μίας νόσου» που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν παγώσει όλες οι ιατρικές πράξεις που δεν αφορούσαν τον κορονοιό. Με βάση αυτά τα στοιχεία, στο σύνολο της διετίας 6.311 περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ότι το 2019.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα νέα στοιχεία σχετικά με τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και την πλεονάζουσα θνητότητα σημειώνει:

«Τα στοιχεία που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα και αφορούν τις ΜΕΘ, τη θνητότητα και τους συνολικούς θανάτους στη χώρα, αποκαλύπτουν ξανά την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Από την αρχή της πανδημίας κατέληξαν 16.519 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, στο σύνολο της διετίας 6.311 περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ότι το 2019, ενώ η αναμονή διασωληνωμένων ασθενών για κλίνη ΜΕΘ είναι πολυήμερη.

Αυτά είναι κάποια ακόμα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας, της έλλειψης ΜΕΘ και προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας και της μετατροπής του σε “μίας νόσου”, για τα οποία το ΚΚΕ και το εργατικό – λαϊκό κίνημα παλεύουν από την πρώτη μέρα, ενώ η κυβέρνηση κάνει το μαύρο – άσπρο».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: