Προκαλεί η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ: “Ένας νοσηλευτής δεν μπορεί να έχει λόγο για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τις κλίνες ΜΕΘ…”

Άθλια επίθεση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων. Διοικητής και υποδιοικητής αναρωτήθηκαν αν μπορούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να αμφισβητούν το επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου το οποίο βασίζεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου υγείας, το οποίο μάλιστα έχει πάρει και συγχαρητήρια!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ–ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ –
Δ. ΒΡΥΣΑΛΗ ΚΑΙ Β. ΚΟΥΔΑ ΣΤΗN ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ 

Συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκε άλλη μία συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου, όπου έγινε και πάλι φανερό αυτό που λέγαμε εξαρχής σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΣΥ), ότι το ΔΣ αποτελεί έναν κρατικό μηχανισμό που υλοποιεί την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της υγείας και το ίδιο προφανώς συνεχίζει να κάνει και σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες της έξαρσης της πανδημίας.

Είχαμε τονίσει ως ΑΣΥ ότι η συμμετοχή μας και η εκλογή μας στο όργανο αυτό θα αποτελεί τη φωνή των μαχόμενων υγειονομικών, των ασθενών και των οικογενειών τους, θα έχει στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων, αποκαλύπτοντας τις αντιλαϊκές επιλογές υπουργείου και διοικήσεων. 

Η συμμετοχή μας θα σπάσει στην πράξη τη σιγή νεκροταφείου, που επιδιώκουν να επιβάλλουν οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις για το τι συζητείται μέσα στο ΔΣ.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την επιστολή του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής στην οποία γινότταν λόγος για τις δυσχέρειες που δημιουργούσε η προφορική απόφαση για μετακίνηση της ΜΕΠΚ σε ακατάλληλο χώρο, ώστε ο νυν χώρος να εξυπηρετήσει περιστατικά ΜΕΘ non-covid, μειώνοντας έτσι τα κρεβάτια εντατικής καρδιοπαθών. Η επιστολή αυτή χαρακτηρίστηκε από την διοίκηση ως εκβιαστική.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίσαμε ότι δεν μπορεί να υποβαθμιστεί χωροταξικά, αριθμητικά και τεχνολογικά η μοναδική εντατική μονάδα για καρδιοπαθείς που καλύπτει και περιστατικά συνολικά της νότιας Ελλάδας. Επιπλέον, η μείωση των κρεβατιών κατά 70% πρακτικά αφαιρεί από τους καρδιοπαθείς δυνατότητα νοσηλείας εφόσον χρειαστεί και χαρακτηρίσαμε τη λύση αποσπασματική και ευκαιριακή ενώ οδηγεί στη συρρίκνωση τμημάτων, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν ούτε καν επιστημονικά κριτήρια για τη χωροθέτηση και την ανάπτυξη των κλινικών.

Στις επισημάνσεις αυτές η διοίκηση, αξιοποιώντας και την σιωπηρή αφωνία των υπολοίπων διορισμένων μελών του συμβουλίου, ξεκίνησε για μία ακόμα φορά επίθεση προς τον πρόεδρο του σωματείου και αιρετό εκπρόσωπο των εργαζομένων για διασπορά ψευδών ειδήσεων στα ΜΜΕ, απειλώντας τον με καταγγελία και μάλιστα ανέφερε πως «ένας νοσηλευτής δεν μπορεί να έχει λόγο για την λειτουργία του νοσοκομείου, ούτε αν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ».

Επιπλέον, απευθυνόμενοι διοικητής και υποδιοικητής και στους δύο εκπροσώπους εργαζομένων και γιατρών, αναρωτήθηκαν αν μπορούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να αμφισβητούν το επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου το οποίο βασίζεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου υγείας, το οποίο μάλιστα έχει πάρει και συγχαρητήρια! Έφτασαν στο σημείο να επιρρίψουν τις ευθύνες για την καθυστέρηση δημιουργίας της νέας ΜΕΘ στους εκπροσώπους των εργαζομένων και σε όσους αμφισβητούσαν την αρχική χωροθέτηση σε χώρο που προηγούμενα ήταν αποθήκη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν τη στάση της διοίκησης που επιχειρεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να φιμώσουν τους πρωτοπόρους εργαζόμενους, να επιρρίψουν ευθύνες για τις δικές τους πολιτικές επιλογές. Οι ενέργειες αυτές είναι συνέχεια της απαράδεκτης τακτικής της διοίκησης του νοσοκομείου να τρομοκρατεί συστηματικά τους συναδέλφους με απειλές.

Τους διαμηνύσαμε πως δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα ούτε να ζητήσουμε την έγκρισή τους για να διαδηλώνουμε και να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών. Δεν θα υπερασπιστούμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που βασίζεται στη λογική κόστους-οφέλους της κυβέρνησης, που βάζει στην ζυγαριά την υγεία του λαού και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που μετατρέπει το νοσοκομείο σε μίας νόσου με τεράστιες συνέπειες για τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς αλλά και τα έκτακτα περιστατικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: