Ντροπή το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να μην δέχεται τεστ κορονοϊού, γιατί δεν αρκούν τα αντιδραστήρια!

Αλόγιστη χρήση χαρακτηρίζεται η ανάγκη για μαζικά test. Είναι ΝΤΡΟΠΗ! Την ίδια στιγμή, στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test!

Σε δήλωσή τους για την εντολή της Διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες να μη στέλνουν προς το ΕΚΕΑ δείγματα για τεστ κορονοϊού, γιατί ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων, οι Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και Ηλίας Σιώρας, γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, σημειώνουν:

 

«Η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εξέδωσε εντολή προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (1/9) να μη στέλνουν προς το ΕΚΕΑ δείγματα για τεστ κορονοϊού, γιατί το κέντρο “δεν δύναται να πραγματοποιεί μοριακό έλεγχο για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών, διότι λόγω αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ”. Αλόγιστη χρήση χαρακτηρίζεται η ανάγκη για μαζικά test. Είναι ΝΤΡΟΠΗ! Την ίδια στιγμή, στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test! Τα δείγματα παραμένουν στα Νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς εκκρεμεί η απάντηση στον “Ευαγγελισμό” 160 δειγμάτων, στο δε “Σωτηρία” 100 δειγμάτων. Είναι δείγματα που λήφθηκαν τις προηγούμενες δύο μέρες και αφορούν και ασθενείς που αναμένουν χειρουργείο. Η δυνατότητα των νοσοκομείων είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε και τη γενική εφημερία. Τα όρια ανθρώπινης αντοχής έχουν εξαντληθεί! Τα εργαστήρια των νοσοκομείων στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού!

Πού θα γίνονται τα test;

Σε καλοπληρωμένες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων;

Δεν θα γίνονται καθόλου;

Τώρα είναι πλέον ώρα για την επίταξη των ιδιωτικών κέντρων!

Τα λόγια και οι υποσχέσεις να τελειώνουν. Η ωμή ομολογία για το λαό είναι έγκλημα.

  • -Τώρα ανάπτυξη ΠΦΥ.
  • -Τώρα ενίσχυση του ΕΚΕΑ
  • -Τώρα ενίσχυση των νοσοκομείων.
  • -Δωρεάν test για όλους τους υγειονομικούς και τον πληθυσμό.

Πότε περιμένουν να το κάνουν; Όταν φουντώσει κι άλλο η πανδημία; Έχουν κάνει πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες;».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

3 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: