Να μην απολυθούν  οι συμβασιούχοι καθαρίστριες -στες και εργάτες καθαριότητας στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων: Κυβέρνηση και διοίκηση  αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα τους είναι τα κέρδη των λίγων – Όλοι στην στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο μας

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/9/2023 ΩΡΑ 11:30 ΕΩΣ 15:30

Κραυγή αγωνίας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο Νοσοκομείο  Παίδων Αγία Σοφία, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τέλος του μήνα.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόλυτο σκοτάδι σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον.

Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που έβγαλαν πέρα μια μεγάλη πανδημία, με ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας, με ελλείψεις στο προσωπικό στο μεγαλύτερο παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας

Η επιβράβευση αυτών, από κυβέρνηση και διοίκηση, είναι η επικείμενη ανεργία.

Η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία ,η οποία ήταν ο διακαής πόθος του διοικητή του Παίδων Αγία Σοφία ,(δηλώνοντας μας ευθαρσώς και με απίστευτη κυνικότητα ότι είναι υπέρ των εργολαβικών συνεργείων) θα έχει ως αποτέλεσμα την χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και την ποιότητα των υπηρεσιών.

Ο (νυν και αει) διοικητής του Παίδων  δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει εργασιακή ανασφάλεια, δεν θέλει να καταλάβει την αγωνία των συναδέλφων που μετρούν λίγους μήνες  ή λίγα  χρόνια για να βγουν στη σύνταξη.

Ο διοικητής του συγκεκριμένου  νοσοκομείου, δεν αποτελεί  εξαίρεση  αλλά  όπως όλοι οι άλλοι  διοικητές – μάνατζερ των δημόσιων  νοσοκομείων  αποτελούν  τον κανόνα,  που ανεξάρτητα  από το χρώμα  της κυβέρνησης ακολουθούν  την πάγια  τακτική  της ιδιωτικοποίησης.

Κυβέρνηση και διοίκηση  αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα τους είναι τα κέρδη των λίγων.

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και οι γνωστοί των εργολαβικών συνεργείων  που διαδίδουν  ανακρίβειες  για να τρομοκρατήσουν  τους  συνάδελφους, να  τους ενημερώσουμε ότι και  οι ίδιοι είναι εργαζόμενοι  και ότι οι συνθήκες εργασίας στην εργολαβική εταιρεία δεν θα είναι οι ίδιες.

Γνωρίζουμε και έχουμε πείρα χρόνων τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.

 Όλοι στην στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο μας.

Οργανωνόμαστε, συμμετέχουμε, διεκδικούμε.

 Απαιτούμε:

  • Να μην απολυθούν  οι συμβασιούχοι καθαρίστριες – στες και εργάτες καθαριότητας
  • Να ανακληθεί η απόφαση ανάθεσης της καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των Σ.Ο.Χ. σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ  Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: