Να μη μετεξελιχθεί το νοσοκομείο της Χίου σε επιχείρηση και η περίθαλψη σε εμπόρευμα

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου για την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας

Προς: Υπουργό Υγείας, Πρόεδρο 2ης ΥΠΕ, Διοίκηση Γ. Ν. Χίου – Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη – Βουλευτή Χίου Α. Μιχαηλίδη, Βουλευτές  Β. Αιγαίου

Κοινοποίηση: Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Αντιπεριφερειάρχες  Β. Αιγαίου, Δήμαρχο Χίου, Δημοτικούς Συμβούλους  Χίου, ΠΟΕΔΗΝ, ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Χίου, ΜΜΕ

Ψήφισμα

Θεωρούμε απαράδεκτο σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας του covid 19, οι αφανείς «ήρωες» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, να απολύονται και να δίνεται από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του   Νοσοκομείου ο τομέας της  καθαριότητας, σε εργολαβικές εταιρείες που απασχολούν το προσωπικό τους με απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας. 

Αρνούμαστε να δεχθούμε συνάδελφοι να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, που επιφυλάσσουν οι πολιτικές των χθεσινών και σημερινών κυβερνήσεων, στους εργαζόμενους, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου της Χίου.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την 2η ΥΠΕ,  και τον Υπουργό και Βουλευτή του Νησιού κ. Μηταράκη,  έστω και την ύστατη τούτη ώρα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους  και  να προχωρήσουν άμεσα στην ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων του τομέα καθαριότητας. 

Να ακυρώσουν τις συμβάσεις με τους εργολάβους για την καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου.

Να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης τόσο στον συγκεκριμένη ειδικότητα, όσο και ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του  νοσοκομείου της Χίου.

Καλούμε, όλους τους βουλευτές της περιφέρειας Β. Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό συμβούλιο και όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς να συστρατευθούν στον αγώνα για να μη μετεξελιχθεί το νοσοκομείο της Χίου σε επιχείρηση και η περίθαλψη σε εμπόρευμα. 

Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: