Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο»: Ωραία τα μαθηματικά των ΣΔΙΤ!

Την απόφαση του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» να διεξάγει διαγωνισμό για την παράδοση της υπηρεσίας σίτισης σε εταιρεία παροχής έτοιμων γευμάτων (catering) για δύο χρόνια καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων».

Την απόφαση του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» να διεξάγει διαγωνισμό για την παράδοση της υπηρεσίας σίτισης σε εταιρεία παροχής έτοιμων γευμάτων (catering) για δύο χρόνια καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων».

«Μια τέτοια εξέλιξη θα ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω υπηρεσίες του νοσοκομείου και θα σημάνει την de facto απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων (σχεδόν 20 εργαζόμενοι), αφού η εταιρεία αναλαμβάνει την παραγωγή και τη διανομή των γευμάτων, που αφορούν νοσηλευόμενους και προσωπικό» σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Μάλιστα, η απόφαση αυτή αιτιολογείται βάσει του “μειωμένου προσωπικού” (ποιος το μείωσε άραγε;), της “πιθανής παραίτησης συμβασιούχων” (ποιοι παραιτούνται και πότε;) και του κόστους προμηθειών, ενέργειας, μισθοδοσίας και ανακαίνισης υποδομών και χώρων. Μάλιστα η απόφαση κάνει λόγο για “κίνδυνο ατυχήματος” και “κίνδυνο για την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων” (υπάρχει ακόμα αυτός ο κίνδυνος;).

Τελικά, όπως και με την υπηρεσία φύλαξης, όλα μπαίνουν στο ζύγι του κόστους για εργαζόμενους και ασθενείς, αλλά το όφελος μόνο για τις εταιρείες, αφού η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για τον ανάδοχο ανέρχεται στα 1.894.000 ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη δαπάνη για το νοσοκομείο το 2023 ανέρχεται σε 1.714.000, συμπεριλαμβανομένης τυχόν ανακαίνισης των χώρων (150.000+150.000 ευρώ), που βέβαια δεν αποτελεί ετήσια δαπάνη, αλλά προϋπολογίζεται ως τέτοια! Διαφορά 180.000 ευρώ.

Οι πράξεις δεν τελειώνουν εδώ. Στην απόφαση εκτιμάται αυθαίρετα ότι η ανακαίνιση των χώρων θα απαιτούσε επιπλέον 180.000 ευρώ. Δηλαδή: 1.414.000+ 150.000+ 150.000+ 180.000= 1.894.000 ευρώ. Ωραία τα μαθηματικά των ΣΔΙΤ!

Εύλογα τα ερωτήματα προς τη Διοίκηση, το Υπουργείο και την ΥΠΕ:

Θα επηρεάσει ή όχι η λογική του κόστους και του κέρδους την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών;

Είναι άραγε εν γνώση του υπουργείου και της ΥΠΕ αυτή η απόφαση ή θα “πέσουν πάλι από τα σύννεφα”; Τι δικαιολογία θα βρουν αυτή τη φορά για να καλύψουν και τις δικές τους πολιτικές ευθύνες;

Τα εκλεγμένα από τους εργαζόμενους μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου γιατί ψήφισαν υπέρ σε μια τέτοια απόφαση κόντρα στις θέσεις του Συλλόγου; Ποιόν “εκπροσωπούν” τελικά;»

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» απαιτεί:

Την άμεση ακύρωση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και του διαγωνισμού.

Ασφαλείς χώρους και υποδομές. Να προχωρήσει η απαραίτητη ανακαίνιση με ευθύνη του νοσοκομείου και του Υπουργείου.

Μόνιμο προσωπικό για σίτιση (μάγειρες, βοηθοί, τραπεζοκόμοι) με βάση τις ανάγκες των ασθενών και εργαζομένων.

Να εξασφαλίζεται γεύμα για όλο το προσωπικό που είναι σε βάρδια.

902.gr

Φωτογραφία Αρχείου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: