Φανούρης Καρούτσος: Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση ΟΛΗΣ της κοινωνίας!

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δήμαρχου Ικαρίας, Φανούρη Καρούτσου, για την Παναιγαιακή κινητοποίηση για την Υγεία

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα των νησιών μας, εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις συνδικάτων και συλλόγων την Πέμπτη 2/11/2023, και στην Παναιγαιακή συγκέντρωση την Δευτέρα  6/11/2023 στο Υπουργείο Υγείας. 

  Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και δράση είναι η δική μας ασπίδα προστασίας απέναντι σε βάρβαρες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που απειλούν να καταργήσουν πλήρως κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας Περίθαλψης, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα στα ερείπια του ΕΣΥ που οι ίδιες κατεδάφισαν και στα συντρίμμια των στοιχειωδών δικαιωμάτων των υγειονομικών.

 Σήμερα  κάνουμε  για μια φορά ακόμα  καθαρό ότι :

Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συγχωνεύσεων και μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων καθώς και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας .

Καταγγέλλουμε  όσους αιρετούς συμφωνούν η ανέχονται αυτούς  τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, και δεν αντιδρούν ούτε τώρα που είναι ξεκάθαρη η σοβαρότατη κυβερνητική ευθύνη για την διάλυση των νοσοκομείων…

 Υποστηρίζοντας όσες κινητοποιήσεις διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας των νησιών μας, μέσα από ένα  σύστημα υγείας που θα είναι πραγματικά δημόσιο και δωρεάν. 

Ενώνουμε την φωνή μας με τα συνδικάτα  διεκδικώντας:

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας -Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας – Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ. (Άμεση ενίσχυση κενών θέσεων νευραλγικών τμημάτων του νοσοκομείου με παροχή κινήτρων προσέλκυσης. Άμεση στελέχωση Κέντρου Υγείας & Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό).

Προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων. ΌΧΙ στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Καμία απόλυση υγειονομικού. ΌΧΙ στις μετακινήσεις υγειονομικών και στα μπαλώματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας.

ΌΧΙ σε συγχωνεύσεις, και κλείσιμο των Δημόσιων Μονάδων Υγείας. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους   Ικαριώτες,  να διεκδικήσουν  οργανωμένα, με επόμενο βήμα τις συγκεντρώσεις σωματείων και φορέων, την Πέμπτη 2  Νοεμβρίου (στις 18:00),  στις πλατείες Αγίου Κηρύκου και Χριστού Ραχών. Όπως και στην Παναιγαιακή κινητοποίηση την Δευτέρα  6/11/23 στο Υπουργείο Υγείας.

 Για να αναδείξουμε τα προβλήματα του δημόσιου Συστήματος Υγείας στα νησιά μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: