Δημοτική Αρχή Πάτρας: Αποτελεί πρόκληση για την πόλη μας η αναγόρευση του Άλμπερτ Μπουρλά σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου διάλεξε πλευρά, τιμά τον εκπρόσωπο μονοπωλιακού κολοσσού, που εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα τα φάρμακα και τα εμβόλια, τα οποία οι κυβερνήσεις προπλήρωσαν με χρήματα των λαών.

Σχόλιο της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, για την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, του Albert Bourla, προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer:

Αποτελεί πρόκληση για την πόλη μας, το γεγονός ότι η Πρυτανική Αρχή επιλέγει να αναγορεύσει αύριο (16 Μαΐου) σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Albert Bourla, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer. Η εν λόγω αναγόρευση γίνεται μάλιστα σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων φαρμάκων, οι οποίες υπάρχουν για να διασφαλίζονται τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου διάλεξε πλευρά, τιμά τον εκπρόσωπο μονοπωλιακού κολοσσού, που εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα τα φάρμακα και τα εμβόλια, τα οποία οι κυβερνήσεις προπλήρωσαν με χρήματα των λαών. Έχει μείνει δε, αξέχαστη η δήλωση του «τιμώμενου», κατά τη διάρκεια της πανδημίας που στοίχισε και στοιχίζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ότι είναι επικίνδυνο να αρθεί προσωρινά η πατέντα για το εμβόλιο, με αποτέλεσμα να μείνουν ανεμβολίαστοι οι πληθυσμοί των πιο φτωχών χωρών. Τη στιγμή, δηλαδή, που ο παγκόσμιος πληθυσμός περίμενε φάρμακα και εμβόλια, τα μονοπώλια ανταγωνίζονταν για την πατέντα του εμβολίου, του φαρμάκου που θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Η Δημοτική Αρχή τιμά τους επιστήμονες, τους ερευνητές, τους εργαζόμενους, που παράγουν τη γνώση, που και μέσα στην πανδημία έδωσαν την ψυχή τους. Εμπόδιο σ’ αυτούς, εμπόδιο στο να έχουμε όλοι απρόσκοπτη πρόσβαση στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που την ιδιοποιούνται και την εμπορεύονται για να κερδίζουν αμύθητα ποσά.

 

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: