Δήλωση Γιώργου Σιδέρη για τις μετακινήσεις νοσηλευτών από τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αθήνας προς το Αττικό νοσοκομείο

Δήλωση Γιώργου Σιδέρη για τις μετακινήσεις νοσηλευτών από τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αθήνας προς το Αττικό νοσοκομείο

Η πρόσφατη απόφαση της 2ης ΥΠΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ να μεταφέρει 10 νοσηλευτές από τα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Αιγάλεω προς το Αττικό νοσοκομείο είναι απαράδεκτη και όχι απλά δε λύνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης αλλά δημιουργεί μεγαλύτερο αφού με τη γνωστή κυβερνητική μέθοδο “μπαλώνω μία τρύπα ανοίγοντας δύο” αποτελειώνει την έτσι κι αλλιώς σμπαραλιασμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Δυτικης Αθήνας. Για άλλη μία φορά, στο όνομα της “κινητικότητας” και της “ευελιξίας” οι υγειονομικοί καλούνται να γίνουν λάστιχο.
Το συγκεκριμένο μέτρο δε θα δώσει ούτε προσωρινή ανακούφιση στο Αττικό νοσοκομείο αφού οι 10 νοσηλευτές  δεν μπορούν να καλύψουν τα 193 κενά του νοσηλευτικού προσωπικού που -κατ ομολογία της διοίκησης- υπάρχουν (στην πραγματικότητα τα κενά είναι πολλαπλάσια).
Μεταφέρουν το λιγοστό, εξουθενωμένο και υποαμοιβόμενο προσωπικό από τη μία δομή στην άλλη επειδή αρνούνται να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας, να στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Δυτική Αθηνα, να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους, να επαναλειτουργήσουν το Λοιμωδών ως σύγχρονο πλήρες δημόσιο νοσοκομείο. Αυτά είναι …περιττό κόστος και δαπάνη που επιβαρύνει τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και βάζουν εμπόδιο στο τρελό πάρτυ κερδών του ιδιωτικού τομέα Υγείας ο οποίος μόνο στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ με 4 μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες (Βιοιατρική AE, Ιατρόπολις AE, Affidea AE, Medisyn AE) να απορροφούν το 50% αυτού του τζίρου.
Ως εδώ! Απαιτούμε απο το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου να καταδικάσει τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τη διαλυση των δομών ΠΦΥ στην περιοχή μας. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αθήνας και του συλλόγου εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 στις 11 το πρωί στην Κεντρική Υπηρεσία της 2ης ΥΠε (Θηβών 196, Αγ. Ιωάννης Ρέντης).
Γιώργος Σιδέρης 
Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: