Αντί για το προσωπικό εμβολίασαν επισήμους και παρατρεχάμενους στο “Σωτηρία”

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υγειονομικούς του νοσοκομείου “Σωτηρία”, όταν έμαθαν σήμερα το πρωί ότι ο εμβολιασμός τους αναβάλλεται επ’ αόριστον (!), ενώ την ίδια ώρα στο χώρο κατέφταναν λιμουζίνες με πολιτικά στελέχη και στρατιωτικούς για να εμβολιαστούν. 

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την “επιχείρηση Ελευθερία”, προσπαθώντας να κρύψει πίσω από το – σε εντελώς εμβρυακή κατάσταση βρισκόμενο – σχέδιο εμβολιασμών τις ευθύνες της για την αποσάθρωση της δημόσιας υγείας, με απίστευτο θράσος παρακάμπτει τους “ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες” όπως η ίδια τους χαρακτήριζε στη σειρά των εμβολιασμών, προκειμένου να εμβολιαστούν εκτός σειράς κυβερνητικοί και στρατιωτικοί παρατρεχάμενοι.

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υγειονομικούς του νοσοκομείου “Σωτηρία”, από τα σημαντικότερα νοσοκομεία αναφοράς Covid, όταν έμαθαν σήμερα το πρωί ότι ο εμβολιασμός τους αναβάλλεται επ’ αόριστον (!), ενώ την ίδια ώρα στο χώρο κατέφταναν λιμουζίνες με πολιτικά στελέχη και στρατιωτικούς για να εμβολιαστούν.

Ανακοίνωση – καταγγελία για το γεγονός δημοσίευσε η “Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση” στο Νοσοκομείο Σωτηρία, υπογραμμίζοντας πως:   “η κυβέρνηση επικαλέστηκε το “παράδειγμα” για να τεκμηριώσει γιατί εμβολιάστηκαν πρώτα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, και δήλωσε περίτρανα πως προτεραιότητα παίρνουν εκείνοι που εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Για άλλη μια φορά όμως αποδεικνύεται πως στην κυβέρνηση και τις διοικήσεις τους δεν τους καίγεται καρφί για το προσωπικό των νοσοκομείων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο σήμερα έγιναν 195 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 56 σε υγειονομικούς, όπως ομολογεί σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του νοσοκομείου, οπότε οι υπόλοιποι αφορούσαν μη υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό, όταν μάλιστα συνολικά ο αριθμός των εργαζομένων φθάνει τους 2.000!

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση: “τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση στο προσωπικό και δεν έχει καταρτιστεί οργανωμένο πλάνο εμβολιασμού του προσωπικού, οι λιγοστές δόσεις εμβολίων που είχαν απομείνει στο Νοσοκομείο φρόντισαν να δοθούν σε επισήμους, και όχι σε αυτούς που εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο!

Όλα αυτά τη στιγμή που:

  • Η κυβέρνηση καθημερινά μειώνει τον αριθμό των δόσεων που έχουμε προμηθευτεί ως χώρα, έχοντας φτάσει πλέον στις 1,2 εκ δόσεις που δεν αρκούν ούτε για το 10% του πληθυσμού
  • Αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις φαρμακευτικές εταιρίες και δεν απαντούν γιατί δεν έχουν οι γιατροί και οι ασθενείς πρόσβαση σε όλη τη γκάμα των εγγεκριμένων εμβολίων
  • Ξανά στελεχώνουν τα εμβολιαστικά κέντρα με εσωτερικές μετακινήσεις και επικουρικούς.
  • Έχουν αναγάγει το εμβόλιο σε πανάκεια, κάνοντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι ενίσχυση του συστήματος Υγείας δεν πρόκειται να υπάρξει. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους πως «μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία, το σημαντικότερο μέσο για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό είναι …τα μέτρα ατομικής προστασίας».
  • Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι από τους 7000 επικουρικούς που προσλήφθηκαν στην πανδημία, μόλις οι 4000 θα προσληφθούν μετά από αυξημένη μοριοδότηση.

Δεν περιμέναμε λοιπόν κάτι διαφορετικό από αυτούς που για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, συνεχίζουν να παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή του λαού. Δεν μένει πια κάτι να μας εκπλήξει από το ταξικό αντιλαϊκό τους ρεπερτόριο.

Οι συνάδελφοί μας είχαν ταχύτατα αντανακλαστικά και πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στη διοίκηση, όπου για άλλη μια φορά βρεθήκαμε μπροστά σε μισόλογα και αόριστες εγγυήσεις.

Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν από αυτούς που διαχειρίζονται αυτή την αθλιότητα που βιώνουμε καθημερινά!

Συνεχίζουμε και απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να ενημερωθεί όλο το προσωπικό για την πορεία του εμβολιασμού!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας διεκδικώντας την υλοποίηση όλων των άμεσων αιτημάτων μας για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, γενναία αύξηση του προϋπολογισμού, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: