“Αν έχετε πονόλαιμο, να πάρετε Halls…” – 31 κρούσματα σε στρατόπεδο στα Γιάννενα

Για πολλές μέρες ουδείς ασχολούνταν με τα παράπονα των φαντάρων για την υγεία τους και όσοι είχαν πονόλαιμο, έπαιρναν τη συμβουλή να πάρουν καραμέλες. Τελικά τα κρούσματα απομονώθηκαν σε έναν θάλαμο, αλλά δεν τους έστελναν καν επαρκή ποσότητα τροφής και νερού!

31 φαντάροι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου, στο Πέραμα Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιός είχε χτυπήσει εδώ και μερικές μέρες το στρατόπεδο, τηρήθηκε όμως σιγή ιχθύος. Κανείς δεν ασχολούνταν μέχρι πρότινος με τα παράπονα που εξέφραζαν για την υγεία τους οι φαντάροι από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η “ιατρική συμβουλή” σε όσους έπασχαν από έντονο πονόλαιμο ήταν να… πάρουν καραμέλες Halls! Όταν τελικά τα κρούσματα απομονώθηκαν σε έναν θάλαμο, υπό τον φόβο της μετάδοσης και της περαιτέρω διασποράς του ιού, δεν τους έστελναν καν επαρκή ποσότητα νερού και φαγητού!

Αυτό είναι μόλις ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνουν πως οι φαντάροι παραμένουν εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους, χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία που έχει την ευθύνη τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ιατρική περίθαλψη. Τι πρέπει να γίνει άραγε για να αλλάξει αυτός ο “άγραφος κανόνας” του στρατού; Να θρηνήσουμε θύματα;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: