We wish you a merry Cop-mas!

Δεν είναι η πρώτη φορά που, ιδιαίτερα επί ημερών Συριζα-ΑΝΕΛ, η Ελληνική Αστυνομία διαφημίζει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Αυτή τη φορά, η ΕΛΑΣ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανεβάζοντας στο youtube το πόνημα “Χριστουγεννιάτικο εορταστικό video”, τίτλος λιτός και μετριόφρων, που δεν πρόδιδε την… αριστουργηματική συνέχεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που, ιδιαίτερα επί ημερών Συριζα-ΑΝΕΛ, η Ελληνική Αστυνομία διαφημίζει το ανθρώπινο πρόσωπό της με βιντεάκια σε φαινομενικά απρόσμενα συμφραζόμενα. Μέχρι τώρα προσωπικά είχα ξεχωρίσει εκείνο που γυρίστηκε με επιμέλεια της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τιτλοφορηθεί και ως “Ελλάς, η χώρα του γελαστού μπάτσου”. Αυτή τη φορά, η ΕΛΑΣ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανεβάζοντας στο επίσημο κανάλι της στο youtube το πόνημα “Χριστουγεννιάτικο εορταστικό video“, τίτλος λιτός και μετριόφρων, που δεν πρόδιδε την αριστουργηματική συνέχεια.

Στο πρώτο μισό του βίντεο το σασπένς χτίζεται μεθοδικά, καθώς ήδη το πρώτο πλάνο με τη γνωστή κίτρινη κορδέλα “Crime scene do not cross“, συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από σκηνή καταδίωξης αμερικανικών ταινιών δράσης, προϊδεάζει για τη συναρπαστική συνέχεια. Ακολούθως βλέπουμε υπερμάχιμα όργανα της τάξης, ιδίως των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ μαζί με ένα συμπαθές τετράποδο να εφορμούν με αεροπλάνα και βαπόρια (λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω) έτοιμοι να προστατέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων από ταραξίες όπως εργαζόμενους, φοιτητές, συμμετέχοντες σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και ύποπτα στοιχεία όπως η Ηριάννα, που ευτυχώς ο Αη-Βασίλης θα βρει μαζί με τους ομοίους της εκεί που τους αξίζει. Για άγνωστους σε μας λόγους, οι κακοποιοί απουσιάζουν από το πλάνο, ίσως γιατί θα ήταν υπερβολικά σκληρές οι εικόνες και μας βλέπουν και μικρά παιδιά.

Το κέφι απογειώνεται εκεί στο 1.11, όταν μαθαίνουμε ότι το corpus delicti είναι στην πραγματικότητα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωταγωγεί όργανο του οποίου το πρόσωπο δε βλέπουμε -εξάλλου τα γκρο πλαν απουσιάζουν για να μην επισκιαστεί το συλλογικό πνεύμα που διακρίνει τους προστάτες του νόμου και της τάξης. Μοναδική εξαίρεση του κανόνα τα κοντινά στο συμπαθές τετράποδο, το οποίο στο δεύτερο μισό του βίντεο μάλλον αναλαμβάνει το ρόλο ενός εναλλακτικού Ρούντολφ. Την τελική πινελιά στο δέντρο δίνει εναερίτης της ΕΚΑΜ που τοποθετεί από ελικοπτέρου το άστρο της Γεννήσεως στην κορυφή του δέντρου. Το φινάλε βρίσκει τους πρωταγωνιστές του βίντεο να σχηματίζουν μια βουβή χορωδία συνοδεία εξίσου βουβής και ακίνητης ορχήστρας, την οποία ωστόσο διευθύνει απτόητος από την απάθειά τους μαέστρος-όργανο με περισσή ζέση.

“Χρόνια πολλά με ασφάλεια” (κι είναι πραγματικά κρίμα που δεν γράφτηκε με κεφαλαίο Α, για να πιάσουμε κι εμείς οι αργόστροφοι το υπονοούμενο) είναι το ευχετήριο μήνυμα που στολίζει τις οθόνες μας στο κλείσιμo, μαζί με ευχαριστίες σε καινοτόμα επιχείρηση συμπληρωμάτων διατροφής για τη χορήγηση του δέντρου και των στολιδιών (των οποίων τις κούτες με το λογότυπο της εταιρείας είχαμε ήδη δει -ελπίζουμε το ΕΣΡ να συγχωρήσει την απουσία της ένδειξης “τοποθέτηση προϊόντος” και να μην επιβάλει πρόστιμο γκρίζας διαφήμισης).

Μοναδική παραφωνία στο β’ μισό η μελωδία από το “Deck the halls“, η αλήστου τηλεοπτικής μνήμης “Μαμασίτα” θα έδενε πολύ πιο αρμονικά με την αισθητική και την εορταστική ατμόσφαιρα του πονήματος. Αισθητή έγινε κι η απουσία του Μπαλούρδου, ο οποίος θα μπορούσε να βρει μια φιλόξενη στέγη στο διαδικτυακό κανάλι της ΕΛΑΣ, μετά την πραξικοπηματική διακοπή της Ελληνοφρένειας από τον Alpha. Χαιρετίζοντας για άλλη μια φορά τη δημιουργική πρωτοβουλία της ΕΛΑΣ, ευελπιστούμε ει δυνατόν κι από φέτος αστυνομικούς με αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια στις γειτονιές να άδουν μπατσοκάλαντα, κατά προτίμηση σε σύνθεση Νότη Σφακιανάκη. Και του χρόνου με υγεία…

Δύσκολες Νύχτες

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: