«Το 2021 η Αστυνομία αλλάζει εποχή…» – Σακάτεψαν με ρίψη νερού φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ – Καταγγελία της ΕΦΕ

Βρισκόταν σχετικά μακριά από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές όταν εντελώς ξαφνικά και απρόκλητα βρέθηκε στο στόχαστρο της αύρας, η ρίψη της οποίας τον εκτίναξε στον αέρα και κατά την πτώση του υπέστη κάταγμα του ποδιού. 

Τον τραυματισμό φωτογράφου του ΑΠΕ στη διάρκεια της συγκέντρωσης πυροσβεστών χτες έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη Λ. Κηφισίας, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Ο φωτορεπόρτερ που είναι και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ, υπέστη διπλό κάταγμα στο πόδι όταν δέχτηκε ευθεία ρίψη νερού από τον εκτοξευτήρα του ειδικού οχήματος της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση με διμοιρίες των ΜΑΤ, ξύλο, χημικά, υδροβόλο όχημα και την ομάδα «Δράση», διέλυσε  χτες Παρασκευή 5 Νοέμβρη τη συγκέντρωση πυροσβεστών τραυματίζοντας στο χέρι έναν εποχικό πυροσβέστης με έγκαυμα από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο), επίσης έναν ακόμα συνάδελφό του στο πόδι και τον φωτορεπόρτερ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΦΕ επισημαίνει:

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εποχικών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα, συνάδελφος φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ υπέστη διπλό κάταγμα ποδιού μετά από ευθεία ρίψη νερού από τον εκτοξευτήρα του ειδικού μηχανήματος της αστυνομίας (αύρα).

Σύμφωνα με περιγραφές συναδέλφων που έφτασαν στην ΕΦΕ ο συνάδελφος βρισκόταν σχετικά μακριά από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές όταν εντελώς ξαφνικά και απρόκλητα βρέθηκε στο στόχαστρο της αύρας, η ρίψη της οποίας τον εκτίναξε στον αέρα και κατά την πτώση του υπέστη κάταγμα του ποδιού. 

Τα ειδικά μηχανήματα αυτού του τύπου, οι αύρες, είναι γνωστά σε όλη την υφήλιο για τους σοβαρούς τραυματισμούς που προκαλούν, ακόμη και θανάτους. Όπως αυτόν του διαδηλωτή Günter Sare στη Φρανκφούρτη, στις 28 Σεπτεμβρίου 1995.

Στην προκειμένη περίπτωση εκτός του κίνδυνου που υπάρχει από τέτοια απίστευτα γεγονότα για το δημοκρατικό αίσθημα έχουμε κυριολεκτικά το σακάτεμα επαγγελματία της ενημέρωσης και άλλο ένα χτύπημα στην ελευθερία του τύπου.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος 5/11/2021

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του χρόνου ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωνε με στόμφο: «Το 2021 η Αστυνομία αλλάζει εποχή, θα γίνει η ΕΛ.ΑΣ. του 21ου αιώνα… Η Αστυνομία αλλάζει γιατί ο κόσμος έχει αλλάξει». Τις «αλλαγές» πρόγευση των οποίων η κυβέρνηση είχε δώσει με την άγρια καταστολή της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στις 17 Νοέμβρη του 2020, ενώ και στη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιήθηκε ένας συνδυασμός χημικών και ρίψεων νερού, βίωσαν από τότε όχι λίγες φορές απεργοί και διαδηλωτές με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη χτεσινή συγκέντρωση των πυροσβεστών, που όλο το καλοκαίρι, με αυτοθυσία, σβήνανε τις φωτιές, εργαζόμενοι με 6μηνες συμβάσεις, για να απολυθούν από την κυβέρνηση στα τέλη του Οκτώβρη, όπως κάνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις…

Η φωτογραφία από την κινητοποίηση των πυροσβεστών – Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: