Ούτε ΕΔΕ… για «τα μάτια του κόσμου» για τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς στη συγκέντρωση των πυροσβεστών – ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Για τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν με καθαρά δική της ευθύνη, από τα επικίνδυνα μέσα καταστολής που χρησιμοποιεί ενάντια σε διαδηλωτές, η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπαίνει καν στον κόπο να προχωρήσει σε ΕΔΕ, αλλά σε κατώτερης τάξης διαδικασία.

Ούτε καν Ένορκη Διοικητική Εξέταση δεν διέταξε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστησαν ένας συμβασιούχος πυροσβέστης και ένας φωτορεπόρτερ, από την άγρια αστυνομική καταστολή που υπέστη η χθεσινή συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ «έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού πρώην συμβασιούχου πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης και φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο». Δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ. Για τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν με καθαρά δική της ευθύνη, από τα επικίνδυνα μέσα καταστολής που χρησιμοποιεί ενάντια σε διαδηλωτές, δεν μπαίνει καν στον κόπο να προχωρήσει σε ΕΔΕ, αλλά σε κατώτερης τάξης διαδικασία. Βέβαια, και σε προηγούμενες περιπτώσεις που είχαν διενεργηθεί ΕΔΕ, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο… μηδέν εις το πηλίκο, καθώς η αντιλαϊκή πολιτική που ασκούν όλες οι κυβερνήσεις έχει απαραίτητο συστατικό την καταστολή των εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων.

«Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί, του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ, αποτέλεσμα της επίθεσης με χημικά και ρίψη νερού από αύρες, στη χτεσινή συγκέντρωση των πυροσβεστών, αποδεικνύουν εκτός των άλλων και την επικινδυνότητα των μέσων καταστολής, που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους», σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ έπαθε διπλό κάταγμα στο πόδι, όταν δέχθηκε ευθεία βολή από την αύρα και σηκώθηκε στον αέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πέφτοντας στο έδαφος, ενώ ο πυροσβέστης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι μετά από τραυματισμό που προκλήθηκε από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ, από την επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση των πυροσβεστών, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί, του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ, αποτέλεσμα της επίθεσης με χημικά και ρίψη νερού από αύρες, στη χτεσινή συγκέντρωση των πυροσβεστών, αποδεικνύουν εκτός των άλλων και την επικινδυνότητα των μέσων καταστολής, που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για τους σοβαρούς τραυματισμούς δεν καλύπτονται μέσω των δήθεν ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., αυτό που απαιτείται είναι η απόσυρση και η κατάργηση μέσων καταστολής, τα οποία φτάνουν ακόμα και στο σημείο να απειλούν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα διαδηλωτών». 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου – ΜΜΕ:

«Καταγγέλλουμε την κατ΄εντολή της κυβέρνησης επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας στη συγκέντρωση των εποχικών πυροσβεστών που διεκδικούσαν το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση.

Συνέπεια του χτυπήματος της συγκέντρωσης με χημικά και ρίψη νερού είναι ο σοβαρός τραυματισμός στο χέρι ενός πυροσβέστη και ο εξίσου σοβαρός τραυματισμός στο πόδι του φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ορέστη Παναγιώτου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή του στους τραυματίες και σε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα στη δουλειά και στη ζωή τους απόρροια των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων, αγωνίζονται διεκδικώντας ικανοποίηση από εργοδοσία και κυβέρνηση των πέρα για πέρα δίκαιων αιτημάτων τους και αντί για λύσεις σε όφελός τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.

Υπογραμμίζουμε πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη ίδια ρότα με την αρχική ενημέρωση για την τραγική απώλεια του εργαζομένου στην COSCO, καθυστερημένα και με ”μονόστηλο στα ψιλά” αναφέρεται στον τραυματισμό από τα ΜΑΤ και του εργαζόμενου στο Πρακτορείο, τη στιγμή μάλιστα που η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας είχε εκδώσει άμεσα σχετική καταγγελία».

Δείτε και την καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:

«Το 2021 η Αστυνομία αλλάζει εποχή…» – Σακάτεψαν με ρίψη νερού φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ – Καταγγελία της ΕΦΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: