Τι σας ξενίζει περισσότερο: Που ντυνόταν με γυναικεία ρούχα ή που η κοινωνία τον κανιβάλιζε καθημερινά;

Η Ελληνοφρένεια για την Δήμητρα της Λέσβου

Οι άνθρωποι που μονίμως τους δείχνουν με ένα δάχτυλο. Που είναι σα να παίζουν σε ηλεκτρονικό και όλοι πρέπει να τους χτυπήσουν για να πάρουν πόντους. Που δεν έχουν -γιατί δεν τους αφήνουν- δικαίωμα να νιώθουν ελεύθεροι, πλήρεις και ευτυχισμένοι. Που η κοινωνία τους απομόνωνε και τους κανιβάλιζε, γιατί ήταν διαφορετικοί. Που τους οδηγεί ακόμα και στον θάνατο, στερώντας τους το δικαίωμα στη ζωή.

Τίποτα πιο παρήγορο και ενδιαφέρον από την πολυχρωμία και την ποικιλία των ανθρώπων. Είναι ωραίο να μη μοιάζουμε, να μη γίνουμε ίδιοι. Μην απορρίπτετε τους άλλους, γιατί η αιτία της δυστυχία σας δεν είναι ο απροσδιόριστος άλλος, αλλά το απροσδιόριστο μέσα σας. Βάλτε μπουρλότο σε κάθε τι σάπιο. Από τον βρωμερό Μυτιληνιό που έβριζε τον Δημήτρη, μέχρι τον βρωμερό Μυτιληνιό που έβριζε την Δημήτρης. Ίσως να ήταν και το ίδιο πρόσωπο. Μπουρλότο στο βρωμερό σύστημα που δεν στήριξε ποτέ ψυχολογικά την Δημήτρης.

Ένα πολύ δυνατό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια, όπου ο Θύμιος Καλαμούκης αναφέρεται στην Δήμητρα της Λέσβου και στον φημολογούμενο θάνατό της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: