Θρήσκευμα ζητάνε από τους υποψήφιους εργαζόμενους τα Market In

Δεν πρόκειται μόνο για ρατσιστική διάκριση ανεπίτρεπτη σε βάρος εργαζομένων, αλλά και για μια εντελώς παράνομη απαίτηση συλλογής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Η αλυσίδα Market In μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν, κυρίως στα Γιάννενα, όπου αντιμετώπισε μέσω μπράβων τους απολυμένους της επιχείρησης. Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση ότι σε μια επιχείρηση που επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά σε εργαζόμενους, φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία εξόφθαλμου ρατσισμού και διακρίσεων κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, στη διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων εργασίας, ανάμεσα στα υπόλοιπα στοιχεία που ζητάει από τους υποψήφιους, είναι, εκτός από την υπηκοότητα και το θρήσκευμα, με τον άρρητο, πριν προφανή σκοπό να “φιλτράρει” όσους δεν ταιριάζουν με το προφίλ μιας αλυσίδας που προβάλλεται ως “το ελληνικό σούπερ μάρκετ”. Δεν πρόκειται μόνο για ρατσιστική διάκριση ανεπίτρεπτη σε βάρος εργαζομένων, αλλά και για μια εντελώς παράνομη απαίτηση συλλογής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στα οποία εντάσσεται φυσικά το θρήσκευμα, όπως οι πολιτικές πεποιθήσεις, η ερωτική ζωή ή εθνική ή φυλετική προέλευση κοκ. Είναι προφανές ότι η εργοδοσία, παντελώς αποθρασυμένη από ένα νομοθετικό πλαίσιο που είτε είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, είτε απλά δεν ελέγχεται από κανένα αρμόδιο μηχανισμό, νιώθει απόλυτα ασφαλής να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την ίδια εταιρεία που περιφρόνησε επιδεικτικά τη δικαστική απόφαση που ζητούσε επαναπρόσληψη των εργαζομένων, κι ας ανήκαν στο προτιμώμενο από την ίδια θρήσκευμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: