Θανάσης Ν. Καραγιάννης: Και σε αυτές τις εκλογές, ας κρατήσουμε ψηλά το ταξικό αγωνιστικό λάβαρο του μπαρουτοκαπνισμένου, αλύγιστου, συνεπούς, αποφασιστικού ΚΚΕ

Το ιστορικό ΚΚΕ, κρατάει ψηλά την αιματοβαμμένη κατακόκκινη σημαία του με το σφυρί της εργατιάς και το δρεπάνι της αγροτιάς, σύμβολα ενωτικού,μαζικού, ταξικού αγώνα της εργατικής και αγροτικής τάξης και όλων των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων.

Και σε αυτές τις εκλογές, ας κρατήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι ψηλά το ταξικό αγωνιστικό λάβαρο του μπαρουτοκαπνισμένου, αλύγιστου, συνεπούς, αποφασιστικού ΚΚΕ, ωριμότερου από ποτέ, το οποίο έχει πίσω του, στην υπερεκατοντάχρονη ηρωική Ιστορία του, αγώνες με θυσίες και αίμα:

Α) για τη «χιλιάκριβη τη Λευτεριά» και την Εθνική μας Ανεξαρτησία,

Β) για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, Απελευθέρωση και την Ισότητα,

Γ) για την Ειρήνη, τη φιλία των λαών, την κατάργηση των εξοπλισμών καιτων πολεμικών δαπανών

Δ) για τον Σοσιαλισμό/Κομμουνισμό.

Με παντοτινή συνέπεια στις εξαγγελίες και δεσμεύσεις του, το ΚΚΕ, βρίσκεται στο πλευρό όλων των αδικημένων και εκμεταλλευόμενων, κατεβάζει φιλοεργατικά και φιλολαϊκά νομοσχέδια στη Βουλή (και ας μην ψηφίζονται από τις αστικές δυνάμεις), οργανώνει απεργίες, πορείες και συλλαλητήρια,αγωνιστικές δράσεις για κάθε αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο ή αντικοινωνικής και απάνθρωπης εφαρμογής του νομικού αστικού νόμου, που ψηφίζεται από τις αστικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, με εντολή της ΕΕ,των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια των μνημονίων που συνυπέγραψαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν το θράσος να ζητάνε ψήφο οι θύτες από τα θύματά τους…

Με αποφασιστικότητα, το Κόμμα της Εργατικής Τάξης, που δρα ως μπροστάρης και καθοδηγητής της Εργατικής Τάξης, η οποία ετοιμάζεται μεθοδικά και υπομονετικά, για την κατάληψη της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας -σε συνεργασία με τους συμμάχους της, όταν έρθει η ώρα και το πλήρωμα του χρόνου- , με τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, που στενάζουν κι αυτά από τη μακροχρόνια καπιταλιστική κρίση.

Μια εργατική λαϊκή εξουσία, που θα εφαρμόσει μαζί με τα πλατιά συνειδητοποιημένα ταξικά τμήματα του λαού, το πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα του ΚΚΕ, ένα πρόγραμμα σαφώς ρεαλιστικό, φιλολαϊκό, φιλοεργατικό, στα πλαίσια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Με επιστημονική γνώση, με εργαλείο τον Διαλεκτικό και Ιστορικό Υλισμό,με όραμα για μια άλλη κοινωνία μη εκμεταλλευτική, ειρηνική, χωρίς ανισότητες και αδικίες, όπου ο λαός ο ίδιος, τότε, «θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του» και θα κατορθώσει με συντροφικότητα και αποφασιστικότητα -πέρα από μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες, που θα δημιουργήσουν τα αστικά κατακάθια και όσα απ’ αυτά θα «χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους», αφού θα χάνουν τα πλούτη και τα κάθε είδους οικονομικά τους συμφέροντα-, να κτίσει τούβλο με τούβλο, μέτρο με το μέτρο, ελπίδα με την ελπίδα, προσπάθεια με την προσπάθεια, έναν νέο κόσμο, μια νέα κοινωνία, που θα είναι η απαρχή για τη μεγάλη πορεία προς την αταξική κοινωνία, προς την Κομμουνιστική Κοινωνία.

Χωρίς γνώση της επαναστατικής θεωρίας, χωρίς όραμα, έμπνευση και ελπίδα,χωρίς οργάνωση, επαναστατική δράση και χωρίς μαζικούς ταξικούς αγώνες,δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Το ΚΚΕ, τα στελέχη και τα μέλη του, καθώς και όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΜΕ, του ισχυρού και πολυπληθούς αυτού ταξικού συνδικαλιστικού πόλου της Εργατικής Τάξης, του πρωτοπόρου οργανωμένου και αγωνιστικού πυρήνα κρούσης, εγγυώνται να παλέψουν μαζικά και αποφασιστικά -μαζί με όλους τους εργαζόμενους-, για τη λύση πολλών σύγχρονων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, αν όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι ΕΒΕ,οι φτωχοί αγρότες κ.ο.κ., οργανωθούν και συσπειρωθούν στα σωματεία τους και αγωνιστούν στις τάξεις του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ, άλλωστε, είναι ο εμπνευστής και καθοδηγητής των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ.

Το ιστορικό ΚΚΕ, κρατάει ψηλά την αιματοβαμμένη κατακόκκινη σημαία του με το σφυρί της εργατιάς και το δρεπάνι της αγροτιάς, σύμβολα ενωτικού,μαζικού, ταξικού αγώνα της εργατικής και αγροτικής τάξης και όλων των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ, σε αυτές τις εκλογές θα ανεβάσει τη δύναμή του μέσα στη Βουλή,σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και θα σκορπίσει ενθουσιασμό στους εργαζόμενους.

Εφτασε ο καιρός, κάποιες «μουδιασμένες» από αβεβαιότητα, φόβο, αμφιβολίακοινωνικές ομάδες, να ψηφίσουν για πρώτη φορά ΚΚΕ, ιδίως νέες και νέοι,που μπορούν να ριζοσπαστικοποιηθούν ευκολότερα, για διάφορους λόγους, ναασπαστούν δε ταξικού χαρακτήρα καινοτόμες, ρηξικέλευθες καιεπαναστατικές ιδέες και προτάσεις.

Οι δε πρωτοβουλίες σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, που έχει πάρει το κόμμα και γίνονται γνωστές μέσα από το portal του «902», τα διάφορα κατά καιρούς και προεκλογικά πετυχημένα σποτάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και όσες απόψεις του ΚΚΕ, εκφράζονται με αιχμή τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, συναγ. Δημήτρη Κουτσούμπα, με τη γνώση,με τον εκλαϊκευμένο απλό λόγο, την ευστροφία και το χιούμορ που διαθέτει, έχουν γίνει viral, έχουν βοηθήσει δε πολλούς να συνειδητοποιήσουν πρακτικά πολλά πολιτικά ζητήματα, όσα ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν θεωρητικά.

Το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, βαδίζει με αυτοπεποίθηση για μια επιτυχή εκλογική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, μέσα σε δύσκολες συνθήκες,που δημιουργούν οργανωμένα και μεθοδικά όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα,με συμμάχους τους τα ΜΜΕ, με τους πουλημένους κονδυλοφόρους τους, την ελεγχόμενη από την αστική τάξη εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, με την Εκκλησία και το αντιδραστικό ρασοφόρο ιερατείο της, το στρατό και την όποια αυταρχική στάση που εμφιλοχωρεί σε μεγάλο μέρος των τάξεών του,ακόμη και των σωμάτων της Αστυνομίας, ιδίως των τμημάτων καταστολής κ.ο.κ.

Το ΚΚΕ θα αυξήσει τις δυνάμεις του, γιατί αυτό είναι νομοτέλεια, με τη σημαντική ενίσχυσή του από μεριάς των λαϊκών στρωμάτων.

Ψηλά, λοιπόν, την κόκκινη σημαία του Αγώνα και της Επανάστασης!

Θανάσης Ν. Καραγιάννης
Δρ. Επιστημών της Αγωγής – Ερευνητής, Μελετητής, Κριτικός του Θεάτρου – Συγγραφέας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: