Σπύρος Χαλβατζής: “Δεν ξεχνάμε ποτέ αυτούς οι οποίοι με τη θυσία τους απάλλαξαν την ανθρωπότητα από το ναζιστικό τέρας”

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), τιμά σήμερα τα 75 χρόνια από τη συντριβή του φασισμού και  ναζισμού. Τιμά όλους εκείνους , οι οποίοι έπεσαν για τη λευτεριά, έπεσαν για την ανεξαρτησία, που συνέτριψαν το ναζιστικό τέρας. Καταδικάζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που εξισώνει  το ναζισμό με τον κομμουνισμό.  

 Σήμερα, 9 Μάη 2020 στις 10:00 το πρωί, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τιμώντας τα εκατομμύρια των νεκρών που έπεσαν στα πεδία των μαχών αντιμετωπίζοντας το ναζιστικό τέρας.  

  Τιμή σε  αυτούς που γκρέμισαν τον Ναζισμό, αναγραφόταν στο στεφάνι του ΣΦΕΑ. 

Τιμή στα δεκάδες εκατομμύρια των νεκρών. 

Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του Ναζισμού-Φασισμού, στον κόσμο και την Ελλάδα. 

   Δεν ξεχνάμε τα ολοκαυτώματα  – Δίστομο, Χορτιάτης, Καλάβρυτα, Μπλόκο Κοκκινιάς, Κούρνοβο, Μονοδένδρι, Βιάννου κ.α. 

   Δεν ξεχνάμε τα Ναζιστικά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης  και τα Κρεματόρια – Άουσβιτς, Μπούχενβαλντ, Μαουτχάουζεν, Μπέλζεκ, Νταχάου, Μπέλζεν κ.α. (μακρύς ο κατάλογος).

  Δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες κρατούμενους, τους καταδιωγμένους, τους εκτελεσμένους, τους νεκρούς από την πείνα, τους δολοφονημένους στα κρεματόρια και τους θαλάμους αερίων. 

  Τους 200 της Καισαριανής, τους 120 στο Αγρίνιο, τους 150 στο Μέτσοβο, τους 134 στον Καρακόλιθο,  τους 229 στο  Δίστομο, κ.α.(μακρύς ο κατάλογος).  

    Είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή που είχε στη συντριβή του φασισμού, η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση στη χώρα μας.

  Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια από τους επίδοξους   παραχαράκτες και αναθεωρητές  της ιστορίας. 

75 Χρόνια μετά την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας, οι Γερμανικές οφειλές προς τη χώρα μας, οι επανορθώσεις και οι αποζημιώσεις,  δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί και δεν έχουν παραγραφεί.

Μετά την κατάθεση του Στεφανιού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Φ.Ε.Α.  Σπύρος Χαλβατζής σε δήλωσή του, σχετικά με την 75η επέτειο της νίκης των λαών κατά του φασισμού – ναζισμού,  τόνισε.

   «Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), τιμά σήμερα τα 75 χρόνια από τη συντριβή του φασισμού και  ναζισμού. Τιμά όλους εκείνους , οι οποίοι έπεσαν για τη λευτεριά, έπεσαν για την ανεξαρτησία, που συνέτριψαν το ναζιστικό τέρας. 

   Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ),  καταδικάζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που εξισώνει  το ναζισμό με τον κομμουνισμό.  

    Σε όλη την Ευρώπη, σε όλες τις χώρες, τα αντιστασιακά κινήματα είχαν βασική δύναμη, πρώτη δύναμη, πρώτη ύλη της πάλης ενάντια στον ναζισμό,  τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές, τους προοδευτικούς ανθρώπους. 

Δεν ξεχνάμε ποτέ αυτούς οι οποίοι με τη θυσία τους απάλλαξαν την ανθρωπότητα από το ναζιστικό τέρας. 

   Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, θα συνεχίσουμε να τιμάμε αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν και δεν ξεχνάμε ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη νίκη έπαιξε ο Κόκκινος Στρατός».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: