ΣΕΑΑΝ – Ενιαίος: Να παραμείνει ο ανάπηρος, και ο κάθε ανάπηρος, στο σπίτι του στα Άνω Πετράλωνα

Πέμπτη 28/12/23 στις 13:00 παράσταση διαμαρτυρίας του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος μαζί με άλλους φορείς και συνδικάτα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Δραγατσανίου 8.

Ντροπή και αίσχος!

Έχουν περάσει εδώ και δύο μέρες που πετάχτηκε στον δρόμο η οικογένεια του ανάπηρου από τα Άνω Πετράλωνα, σε λίγες μέρες Χριστούγεννα και η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα λύση. Πέμπτη 28/12/23 στις 13:00 παράσταση διαμαρτυρίας του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος μαζί με άλλους φορείς και συνδικάτα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Δραγατσανίου 8.

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι γίναμε όλοι μάρτυρες της βαρβαρότητας που η Κυβέρνηση κινητοποίησε τεράστιες δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΙΜΕΤ, κάνοντας μπλόκο σε μία ολόκληρη γειτονιά για να πετάξει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έναν ανάπηρο με την μητέρα του 74 χρονών, όπου και η ίδια έχει αναπηρία, επειδή το σπίτι τους είχε δοθεί σε πλειστηριασμό. 

Είδαμε όλοι εμείς που καθημερινά μας φλομώνουν με τα περί προστασίας των ευάλωτων, να κινητοποιούν ολόκληρο στρατό για να πετάξουν έναν ανάπηρο στον δρόμο, επειδή δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δάνειό του, επειδή πέθανε ο πατέρας του. Αλήθεια, μας προβληματίζει πώς γίνεται όταν ζητάμε να σταματήσουν οι πληρωμές από τις οικογένειές μας για τις αναγκαίες θεραπείες και τα βοηθήματα, τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία και των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αυτοί να μας απαντούν ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά όρια; Όμως την ίδια στιγμή έχουν λεφτά να πληρώνουν για να κινητοποιούν τεράστιες δυνάμεις καταστολής, να ξυλοφορτώνουν ανάπηρους και χρονία πάσχοντες και να τους πνίγουν στα χημικά, αυτούς αλλά και όσους κινητοποιήθηκαν για να παραμείνει ο ανάπηρος, και ο κάθε ανάπηρος, στο σπίτι του στα Άνω Πετράλωνα.

Όλα αυτά όταν τέσσερις τράπεζες καταγράφουν καθαρά κέρδη 1,5 δις τα τελευταία δύο χρόνια, τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εκατοντάδες δις από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Η Κυβέρνηση έστω και τώρα πριν τις γιορτές να εξασφαλίσει την παραμονή του ανάπηρου και της οικογένειάς του στο σπίτι του.

Να επιστραφούν από το fund τα λεφτά σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό και να καταχωρηθεί το σπίτι στον ανάπηρο.

Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.

Κανένας μόνος κανείς συμβιβασμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ)

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: