Σε αστυνομικό κλοιό η πλατεία Βαρνάβα! – ΚΚΕ: Δεν θα περάσει το κλίμα τρομοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Από το απόγευμα της Παρασκευής, αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν κατοίκους και περαστικούς με την αστυνομοκρατία.

Το δόγμα “νόμος και τάξη”, τώρα και στις γειτονιές σας! Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν περικυκλώσει από το απόγευμα την πλατεία Βαρνάβα, απαγορεύοντας με το “έτσι θέλω” την είσοδο σε κατοίκους και περαστικούς! Όπως φαίνεται μάλιστα από τις φωτογραφίες, επιστράτευσε τα μέλη της ομάδας ΟΔΟΣ, λες και είχε να κάνει με διαδηλωτές, ενώ διενεργεί εκφοβιστικούς ελέγχους σε όποιον τολμήσει να περάσει από εκεί, ακόνα και σε μητέρες με μικρά παιδιά, εμπεδώνοντας ένα γενικότερο αίσθημα ασφάλειας…

Τις μεθόδους αστυνομοκρατίας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Παγκρατίου του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγεία μας, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό. Φέρει ακέραια ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που έχει στηθεί σήμερα στο Παγκράτι, με υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει την πλατεία Βαρνάβα.

Για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, δεν χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο.

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας. Απαιτούμε τώρα να φύγουν από την πλατεία Βαρνάβα οι αστυνομικές δυνάμεις και καλούμε τον λαό της περιοχής να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.»

Η κυβέρνηση έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις, και την Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων, για να απαγορεύσει την είσοδο στην συγκεκριμένη πλατεία του Παγκρατίου επικαλούμενη φαινόμενα συγχρωτισμού.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: