«Πραγματικός “μάγκας” στο σχολείο είναι αυτός που μάχεται υπέρ όλων των αδύναμων και όχι αυτός που χτυπάει τον κάθε αδύναμο»

Παναγιώτης Κατηφές: «Εμείς θεωρούμε ότι ως γονείς, και με τη δράση μας μέσα τους Συλλόγους Γονέων, πρέπει να προτάσσουμε στα παιδιά μας τελείως διαφορετικά πρότυπα και αξίες από αυτά της πλασάρουν σήμερα»

Στα αυξανόμενα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), σε παρεμβάσεις του σε εκπομπή στην «ERT News».

Ο Π. Κατηφές σημείωσε ότι δεν μπορούμε να κλείνουμε στα μάτια στο γεγονός ότι έχουν αυξηθεί όλα αυτά τα περιστατικά παραβατικότητας και βίας, μέσα και έξω από το σχολείο, επισημαίνοντας ότι αυτή η ανησυχία εκφράζεται ιδιαίτερα και μέσα από τους Συλλόγους Γονέων.

Πρόσθεσε ότι το σχολικό περιβάλλον πρέπει να ενισχύει την προσωπικότητα του μαθητή, καθώς σχολείο δεν είναι μόνο το κτίριο ή το περιεχόμενο της μόρφωσης, αλλά είναι και οι κοινωνικές σχέσεις που διαμορφώνουν τα παιδιά μας.

Είπε ότι το γονεϊκό κίνημα έχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων που μπορεί να βάλει φρένο σε ορισμένες καταστάσεις, λέγοντας ότι βασικό αίτημα του γονεϊκού κινήματος είναι σε κάθε σχολική μονάδα να υπάρχει κοινωνικός επιστήμονας, όπως σχολικός ψυχολόγος ή κοινωνικός λειτουργός.

Ένα δεύτερο βασικό ζήτημα, είπε ο Π. Κατηφές, είναι το πώς ενισχύεται και μέσα από το πρόγραμμα του σχολείου η προσωπικότητα του παιδιού, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το κόψιμο πολιτιστικών μαθημάτων από το σχολείο.

«Εμείς θεωρούμε ότι ως γονείς, και με τη δράση μας μέσα τους Συλλόγους Γονέων, πρέπει να προτάσσουμε στα παιδιά μας τελείως διαφορετικά πρότυπα και αξίες από αυτά της πλασάρουν σήμερα» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «απέναντι στον ατομικό τρόπο πρέπει να προτάξουμε τη συλλογική δράση».

Είπε ακόμη πως οι γονείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς θέλουν να δώσουμε στα παιδιά το μήνυμα ότι «πραγματικός μάγκας στο σχολείο είναι αυτός που μάχεται υπέρ όλων των αδύναμων και όχι αυτός που χτυπάει τον κάθε αδύναμο».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: