Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή: Ως πότε θα καιγόμαστε; Η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανονικότητα

Και αυτό το καλοκαίρι ο  πύρινος εφιάλτης καταστρέφει στο πέρασμά του τεράστιες δασικές  εκτάσεις, σπίτια, ζώα (οικόσιτα και άγρια) κλπ. σε αρκετές περιοχές της  χώρας μας…Οι ευθύνες της Κυβέρνησης, των Περιφερειών και των Δήμων είναι  τεράστιες. 

Κατεχόμαστε από οδύνη και αγανάκτηση, γιατί και αυτό το καλοκαίρι ο  πύρινος εφιάλτης καταστρέφει στο πέρασμά του τεράστιες δασικές  εκτάσεις, σπίτια, ζώα (οικόσιτα και άγρια) κλπ. σε αρκετές περιοχές της  χώρας μας (Ανατολική Αττική, Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Μέγαρα, Ρόδο,  Σπάρτη, Κέρκυρα, Αίγιο, Κάρυστο κλπ.) 

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης, των Περιφερειών και των Δήμων είναι  τεράστιες. 

Καμιά ουσιαστική πρόληψη: Αποδυνάμωση της δασικής και  πυροσβεστικής υπηρεσίας. Υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και  δασοπυρόσβεσης. Ανύπαρκτος καθαρισμός των δασών. Στα χαρτιά οι  αντιπυρικές ζώνες. Τραγικές ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα (εναέρια  και επίγεια). Ανύπαρκτη οργάνωση της εθελοντικής δράσης των  κατοίκων. 

Από την άλλη οι κερδοσκόποι καραδοκούν, επιδιώκοντας: Την ένταξη  καμένων περιοχών στα σχέδια πόλης ή τη βίαιη μετατροπή τους σε  «πράσινες ενέργειες» με το στήσιμο ανεμογεννητριών κλπ. Οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τη δική μας και των επόμενων  γενιών θα είναι τραγικές: Δραματικότερες οι δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (μεγαλύτεροι σε διάρκεια και ένταση καύσωνες,  πλημμυρικά φαινόμενα, ρύπανση της ατμόσφαιρας κλπ.) Ιδιαίτερα στην Αθήνα οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη πιο δραματικές μετά την καταστροφή του περιαστικού πρασίνου, σε συνδυασμό με την  έντονη πυκνοδόμηση, το ελάχιστο πράσινο της πόλης, την υποβάθμιση,  τσιμεντοποίηση, εμπορευματοποίηση των τελευταίων μεγάλων  ελεύθερων χώρων (Ελαιώνας, Ελληνικό, Γουδή). 

Είναι επιτακτικό να σταματήσει η καταστροφή των πλατειών της πόλης  μας αλλά και οι σχεδιασμοί για την τσιμεντοποίηση των πάρκων της  Ακαδημία Πλάτωνος, του Λόφου Στρέφη και του Πάρκου Δρακοπούλου. Πρέπει όλοι μαζί κοινωνικοί φορείς και κάτοικοι να κλιμακώσουμε τις  αντιδράσεις μας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι δεν αποδεχόμαστε ως  κανονικότητα την καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής μας. Πως  δεν θα επιτρέψουμε να σβήσουν από τις επόμενες γενιές τα όνειρα για  μια καλύτερη ζωή. 

Παράλληλα συνεχίζουμε τη δράση μας για την υλοποίηση του Ενιαίου  Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, χωρίς εμπορευματοποίηση, χωρίς  απέραντο παράνομο υπαίθριο γκαράζ, διαμπερή κυκλοφορία και  ασύμβατες χρήσεις στον πυρήνα του Πάρκου. 

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: