Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή: Ενημερωτική συγκέντρωση – περιοδεία την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη

Καλούμε σε ενημερωτική συγκέντρωση- περιοδεία στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ΟΛΕΣ-ΟΥΣ που ζουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αδιαφορίας στην κοινή προσπάθεια διάσωσης και ανάπτυξης του πράσινου.

Η υλοποίηση του Μητροπολιτικού πάρκου Γουδή, παρά το ισχυρότατο θεσμικό πλαίσιο (Ρυθμιστικά της Αθήνας, ν. 732/77, ΠΔ187/Δ/2011) και τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων, της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή όπως και πολλών κοινωνικών φορέων, μένει ακόμη στα χαρτιά και υπονομεύεται διαρκώς από τις επιλογές των κυβερνήσεων αλλά και την αδιαφορία διαχρονικά των διοικήσεων των όμορων Δήμων.

Ασύμβατες χρήσεις όπως το Μπάτμιντον, η ΕΠΟ, η Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας κατακερματίζουν και συρρικνώνουν τις ελεύθερες και κοινόχρηστες εκτάσεις τού Πάρκου. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα η έκταση του Πάρκου παραδίνεται για εκμετάλλευση σε ιδιωτικά συμφέροντα. Παραβιάζονται οι διατάξεις του Π.Δ.187/Δ/2011 και ο χώρος αυτός, ανάσα για τους κατοίκους της πόλης μας, έχει μεταβληθεί σε σε απέραντο πάρκιγκ. Η διαμπερής κυκλοφορία κυριαρχεί, επιβαρύνοντας την ποιότητα του περιβάλλοντος και κάνοντας δύσκολη τη ζωή όποιου θέλει να επισκεφτεί το Πάρκο.

Είναι ανεπίτρεπτο να ακυρώνονται οι προβλέψεις του παραπάνω Προεδρικού Διατάγματος αλλά και της Μελέτης του ΕΜΠ και του Σχεδίου Γενικής Διάταξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, χωρίς καμιά αντίδραση από τους υπεύθυνους φορείς (Δήμους, ΥΠΕΝ).

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί ο αγώνας για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, αστικού κοινόχρηστου πνεύμονα ψηλού και πυκνού πρασίνου, ιδιαίτερα σήμερα με την καταστροφή του περιαστικού πρασίνου από τις πρόσφατες πυρκαγιές και παραπάνω από ορατές τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, την οποία οι πάντες επικαλούνται.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε σε ενημερωτική συγκέντρωση- περιοδεία στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ΟΛΕΣ-ΟΥΣ που ζουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αδιαφορίας στην κοινή προσπάθεια διάσωσης και ανάπτυξης του πράσινου.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τους υποψηφίους Δημάρχους Αθήνας, Ζωγράφου, Χολαργού-Παπάγου, υποψηφίους Περιφερειάρχες καθώς και υποψηφίους συμβούλους στους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής να παραβρεθούν και γνωρίσουν από κοντά το χώρο, να δουν την κατάσταση που επικρατεί και να τοποθετηθούν σχετικά με το αίτημα της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή στον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο στην πυκνοδομημένη πόλη μας.

Η συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11π.μ. Σημείο συνάντησης και εκκίνησης θα είναι στο πάρκο Γουδή (στέγαστρο του Δήμου Ζωγράφου στο τέρμα των οδών Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου).

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: