Περιοδεία Θανάση Παφίλη στη Λήμνο – Η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο λιμάνι της Μύρινας έστειλε μήνυμα επανεκλογής κομμουνιστή βουλευτή στο νομό! (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στη Λήμνο – Μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας, που έστειλε το μήνυμα της επανεκλογής κομμουνιστή βουλευτή στο νομό! (ΦΩΤΟ)

Στη Λήμνο έφτασε την Παρασκευή το μεσημέρι, 9 Ιουνίου,  ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ. Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Λήμνου μαζί με κλιμάκιο της Τ.Ε. Λήμνου του ΚΚΕ, όπου συνομίλησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου και τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό που αναδείχθηκε ως σοβαρότερο απ’ όλα είναι οι τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό πολλών ειδικοτήτων και ειδικά η έλλειψη αναισθησιολόγου που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων του νησιού για δημόσια και δωρεάν υγεία που να ανταποκρίνεται στον 21ο αιώνα και ανέδειξε ότι οι κομμουνιστές βουλευτές και ιδιαίτερα η βουλευτής του ν. Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα πραγματοποίησαν σειρά παρεμβάσεων στη Βουλή με αναφορές και ερωτήσεις για τη στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και τη μονιμοποίηση όλων των  επικουρικών και συμβασιούχων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που αποδεδειγμένα παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζόμενων. 

Το απόγευμα πραγματοποίησαν περιοδεία στα χωριά Μούδρο, Ατσική και Καλλιόπη όπου ο Θανάσης Παφίλης συνομίλησε με κατοίκους και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. 

Το Σάββατο το πρωί, 10 Ιουνίου, επισκέφθηκαν και συζήτησαν με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Porto Myrina. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τους παρότρυνε να μη δεχθούν την προκλητική αδικία που δέχονται να πληρώνουν 16% έως 30% φόρο από το πενιχρό τους εισόδημα, τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις μείωσαν σταδιακά τον φόρο στα μερίσματα των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων σε 5%. Γι αυτή την αδικία, είπε, κανένα κόμμα από τα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει. Τους ζήτησε να ψηφίσουν το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που σταθερά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων όλες τις ημέρες του χρόνου. Το μεσημέρι έκανε περιοδεία στην αγορά της Μύρινας και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, ενώ αργότερα παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο λιμάνι της Μύρινας, στην οποία χαιρέτησε και ο υποψήφιος λημνιός βουλευτής στο νομό Λέσβου, Σπύρος Πλάντζος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και κατοίκων των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, τα οποία ανέδειξε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα με 102 ερωτήσεις και αναφορές και μίλησε για την αναγκαιότητα της επανεκλογής κομμουνιστή βουλευτή στο νομό. 

Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση, ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όποια “μικρά” κόμματα μπουν στη βουλή να εφαρμόζουν κατά γράμμα ό,τι προβλέπεται στο “υπερμνημόνιο” που λέγεται Ταμείο Ανάκαμψης με το οποίο συμφωνούν όλοι πλην του ΚΚΕ. Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είπε, έχουν ψηφίσει ήδη 200 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και μετά τις εκλογές θα ψηφίσουν άλλα 350 προαπαιτούμενα για τα οποία δεν μιλάει κανείς τους. Κανείς τους δε λέει αν θα διορθώσει την μεγάλη αδικία να πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, το 95% των φόρων και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%. Κανείς δε λέει αν θα καταργήσει τις 50 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστικών ομίλων που καλύπτονται και από το Σύνταγμα. Αντίθετα, έχουν καθιερώσει την «εθελοντική φορολογία» για τους εφοπλιστές, ενώ κοροϊδεύουν τον λαό ότι θα αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τα κονδύλια για υγεία και παιδεία. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα νέο μεγάλο δάνειο για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τη λεγόμενη «επενδυτική βαθμίδα», που θα κληθεί να ματώσει ο λαός για χάρη τους.

Ανέδειξε τον ρόλο των λεγόμενων «μικρών κομμάτων» που χρησιμοποιούνται από το καπιταλιστικό σύστημα για να οδηγούν τον λαό σε ανώδυνα γι αυτούς κανάλια και ζήτησε από τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού να στηρίξουν το ΚΚΕ τη μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση που μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση που θα δεχθούν οι εργαζόμενοι από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, επισκέφθηκε τα χωριά Κοντοπούλι, Παναγιά και Πλάκα και συζήτησε με τους κατοίκους τους. Ζήτησε την παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ στις 25 του Ιούνη, για να είναι πιο δυνατή η δική τους φωνή την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: