ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Πλήρης διαλεύκανση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη – Μέτρα για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης, οι πολιτικοί πρόσφυγες καλούμε σε οργανωμένη αντίσταση και πάλη, σε σύγκρουση με την εγκληματική αυτή κρατική πολιτική και τους φορείς της, ΕΕ, κυβέρνηση, επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης, οι πολιτικοί πρόσφυγες, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους «την οδύνη και τα βαθιά συλλυπητήριά μας στους οικείους των τραγικών θυμάτων στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Όπως τονίζει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ «το δυστύχημα είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της ΕΕ που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων, την κρατική υποχρηματοδότηση και τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μείωση των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, τη λειτουργία τους με κριτήριο το κέρδος.

Η κυβέρνηση, τώρα, οφείλει να στηρίξει τους τραυματίες και τις οικογένειες των αθώων θυμάτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης, του ΔΣΕ, οι πολιτικοί πρόσφυγες στεκόμαστε δίπλα τους, αρωγοί στις ανάγκες των τραυματιών και των οικείων των θυμάτων. Καλούμε όλα τα μέλη μας που μπορούν να δώσουν αίμα, να ανταποκριθούν στην έκκληση για αιμοδοσία που χρειάζεται για τις ανάγκες περίθαλψης των τραυματιών, όπως ήδη έχει ξεκινήσει. Άλλωστε η πείρα από την ιστορία μας της περιόδου 1940-1949 διδάσκει πως οι απλοί άνθρωποι του μόχθου ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για την αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν από μια τέτοια τραγωδία, όπως ήδη κάνουν.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν ξαφνική, δεν ήρθε από το πουθενά. Οι εργαζόμενοι είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει ζητώντας να παρθούν τα αναγκαία μέτρα αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους εργαζόμενους. Είναι σοκαριστική η πρόβλεψη των συνδικαλιστών της ΔΕΣΚ Σιδηροδρόμων, (συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), ότι “δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις”.

Άρα πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο φέρουν τεράστιες ευθύνες όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.). Και αυτό επιβεβαιώνει, δυστυχώς, πως οι αστικές κυβερνήσεις -αυτόνομες ή συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας- για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων και επιβατών.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της εταιρίας που δεν δίνει ούτε καν τον ακριβή αριθμό των επιβατών των αμαξοστοιχιών, δεν δίνει απάντηση για τις αιτίες του δυστυχήματος. Παίρνει όμως 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το κράτος ως επιδότηση.

Ως ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, απαιτούμε την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση των αιτιών αυτού του δυστυχήματος. Να μην επιχειρηθεί καμιά συγκάλυψη! Προπαντός, απαιτούμε, άμεσα-τώρα, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα -σχετικά με τις υποδομές, το αναγκαίο προσωπικό, τις εργασιακές συνθήκες και τα δικαιώματά του- που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων τόσο για τους εργαζομένους τους όσο και για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα τρένα-σιδηροδρόμους-μετρό για τις ανάγκες τους. Ο λαός και οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή σε όποιες αντιλαϊκές πρακτικές είτε παραλείψεις.

Είναι καιρός οι εργαζόμενοι και με αφορμή αυτό το στυγερό έγκλημα-δυστύχημα να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους υπεύθυνους της εγκληματικής κρατικής πολιτικής, στα αστικά κόμματα που ματώνουν το λαό μας αφού για τα κέρδη των εταιρειών θυσιάζονται οι αναγκαίοι όροι για ασφαλείς και σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές.

Καλούμε σε οργανωμένη αντίσταση και πάλη, σε σύγκρουση με την εγκληματική αυτή κρατική πολιτική και τους φορείς της, ΕΕ, κυβέρνηση, επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους.

Ως ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλούμε τα μέλη μας σε συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων και άλλων μαζικών οργανώσεων σήμερα, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., έξω από τα γραφεία της εταιρείας “Hellenic Train” (λεωφ. Συγγρού 41 και Πετμεζά 13), και σε άλλες πόλεις της χώρας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: