Πάτρα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο πέτυχαν την αναστολή του πλειστηριασμού της εργατικής κατοικίας εργαζόμενου στον κλάδο των κατασκευών

“Εμείς, οι συνάδελφοι και γείτονες τους, θα αποτρέψουμε αυτά τα εγκληματικά μέτρα.
Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας είναι και ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ και σαν τέτοιο θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο”

Η  αναλγησία του κράτους θα βρει αποφασιστική απάντηση 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και το Εργατικό Κέντρο (Ε.Κ.Π), πέτυχαν την αναστολή του πλειστηριασμού της εργατικής κατοικίας εργαζόμενου στον κλάδο των κατασκευών. Το σπίτι που στεγάζονταν η οικογένεια του συναδέλφου μας, πλειστηριαζόταν από πατρινό συμβολαιογραφείο σήμερα, Παρασκευή 7 Ιούλη. 

Ο συνάδελφός ήρθε άμεσα σε επαφή με το Συνδικάτο και το Ε.Κ.Π και έπειτα από ενέργειες της Διοίκησης, επετεύχθη η αναστολή του πλειστηριασμού και έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης του δανείου. 

Συνάδελφοί – σσες, τα λαϊκά νοικοκυριά το επόμενο διάστημα θα είναι όλο και περισσότερο εκτεθειμένα  στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις εξαιτίας των ρυθμίσεων υπέρ των τραπεζιτών, από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα. 

Η επίθεση στην λαϊκή κατοικία θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο. 

Στόχος της κυβέρνησης από  την επομένη των εκλογών, είναι η «εξυγίανση των τραπεζών», που σε …απλά Ελληνικά σημαίνει ξεφόρτωμα «κόκκινων» δανείων, δηλαδή νέο πογκρόμ πλειστηριασμών για τα κέρδη των κορακιών και των τοκογλύφων.!

Κανένας λαϊκός άνθρωπος, κανένας εργαζόμενος  δεν πρέπει να ντρέπεται ούτε να νιώθει άσχημα για τη συσσώρευση χρεών. 

Είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες. Δεν πρέπει να αφήνουν να τους κυριεύει παραλυτικό άγχος. 

Να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Να μη διστάζουν να απευθύνονται στα σωματεία τους, στις επιτροπές αλληλεγγύης στη γειτονιά τους, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. 

Η πείρα δείχνει ότι η οργανωμένη πίεση και ανάδειξη ζητημάτων μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα, όπως μια καλύτερη ρύθμιση, αναστολή του πλειστηριασμού κ.λπ.

ΟΙ εργαζόμενοι πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους και να μην περιμένουν τίποτα από τους επίδοξους «σωτήρες”», που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο υπάρχον ασφυκτικό και άδικο νομοθετικό πλαίσιο. Απαιτείται να γίνει καθολικό αίτημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας με άμεση νομοθετική ρύθμιση. 

Αυτή είναι η μοναδική λύση, και όχι κάποια απόφαση του Αρείου Πάγου ή των δικαστηρίων. Μόνο με τη μαζική άνοδο του κινήματος και την πίεση στη κυβέρνηση των πλειστηριασμών, θα έρθουν ορισμένα μέτρα προστασίας.

Για να προστατευτεί ουσιαστικά η λαϊκή κατοικία πρέπει να χάσουν οι τραπεζίτες, συνολικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν γίνεται και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να συνεχίσουν να έχουν τα σπίτια τους και τα κοράκια να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Απέναντι σε αυτή την αδικία ορθώνουμε τοίχος υπεράσπισης του λαού. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις μέσα από την οργάνωση και την πάλη, να γίνει νόμος το δίκιο μας. Η κατοικία είναι δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το στερήσει.

Απαιτούμε:

  • Την Αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών.
  • Διαγραφή τόκων και επιτοκίων.
  • Κούρεμα του εναπομείναντος κεφαλαίου
  • Ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές και δόσεις που να μπορεί ο δανειολήπτης να καλύπτει.
  • Κούρεμα πράσινων δανείων και επαναρύθμιση με πάγωμα των επιτοκίων και μικρότερες δόσεις.
  • Λαϊκή στέγη σύγχρονη, φθηνή για όλο τον λαό.

Εμείς, οι συνάδελφοι και γείτονες τους, θα αποτρέψουμε αυτά τα εγκληματικά μέτρα.

Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας είναι και ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ και σαν τέτοιο θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο».

Ο κάθε οφειλέτης που βρίσκεται σε αυτή την θέση να επικοινωνήσει με το Εργατικό Κέντρο στα τηλέφωνα: 2610 226 300 – 6980 303 333.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: