Παρασκευή 3 Μάρτη: Συλλαλητήριο μαθητών-φοιτητών στα Προπύλαια για το έγκλημα στα Τέμπη – Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Με συγκεντρώσεις αύριο Παρασκευή 3 Μάρτη και πολύμορφες δράσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις φοιτητές και μαθητές εκφράζουν την οργή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη

Με συγκεντρώσεις αύριο Παρασκευή 3 Μάρτη και πολύμορφες δράσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις φοιτητές και μαθητές εκφράζουν την οργή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Δεκάδες είναι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη μεγάλη κινητοποίηση στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα σε πολλές σχολές αποφασίζονται καταλήψεις για τη συμμετοχή των φοιτητών.

«Βράζουμε από οργή! Νεκροί φοιτητές!»τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και καλεί «με κλειστές σχολές συμμετέχουμε στις μεγάλες φοιτητικές – μαθητικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις».

«Τα σχολειά κλειστά και οι μαθητές στους δρόμους! Για τα παιδιά στα Τέμπη, για τις οικογένειές τους, και για εμάς.Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή!»καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, που δίνει αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια, μαζί με πολλούς φοιτητικούς Συλλόγους. Σήμερα σε πολλά σχολεία οι μαθητές σχηματίσαν μήνύματα με τις τσάντες, τους, τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, σε άλλα προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις, έφτιαξαν πανό και πλακάτ και κρέμασαν στα κάγκελα των σχολείων τους.

Παράλληλα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι παίρνουν κι άλλες πρωτοβουλίες, όπως ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου, που οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία αύριο από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα ΙΙ» και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νοσηλευτικής και Πληροφορικής – Τηλεπικοινωνιών Τρίπολης, που οργανώνουν τριήμερη αιμοδοσία από σήμερα μέχρι και το Σάββατο (ώρες 8.30-13.00 και 18.00-20.00) σε συνεργασία με τον Tομέα Αιμοδοσίας του Γενικού Παναρκαδικού Nοσοκομείου Τρίπολης.

Σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών γίνονται επίσης αύριο και σε άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα:

Θεσσαλονίκη Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καλούν στις 6.30 μ.μ., στην Καμάρα.

Λάρισα, στις 12.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Βόλος, στις 12 το μεσημέρι, στον Θόλο.

Τρίκαλα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Καρδίτσα, στις 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Λαμία στις 6.30 μ.μ. στον σταθμό τραίνων και 7 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.

Γιάννενα, στις 6 μ.μ., στην Περιφέρεια.

Πύργος, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία (την κινητοποίηση στηρίζει η ΕΛΜΕ Ηλείας με στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ).

Φλώρινα, στις 4 μ.μ., στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Καβάλα, στη 1 μ.μ, στην πλατεία Ελευθερίας.

Χαλκίδα, στη 1 μ.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ (παλιά γέφυρα).

Ηράκλειο, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

Λέσβος, στις 6.30 μ.μ., σιωπηλή διαμαρτυρία στην Πλατεία Σαπφούς.

Κοζάνη, στις 12.30 μ.μ. καθιστική διαμαρτυρία στη σχολή και στις 6 μ.μ. στην κεντική πλατεία.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: