Ο κ. Ντηνιακός και τα «φερέγγυα» επιχειρηματικά συμφέροντα

Ο Χαϊδαριώτικος λαός όμως έχει μνήμη και πολύ περισσότερο χόρτασε τα μεγάλα λόγια από τους «Δημάρχους» σωτήρες, που κατέληξαν την επόμενη της εκλογής τους, να εξυπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν…  

Ο κ. Ντηνιακός, σκορπώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την 5ετή προεκλογική του καμπάνια, αφού με το «ζόρι» πρέπει να γίνει Δήμαρχος (;;;), έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική εκστρατεία, γεμάτη με ψέματα για τη Δημοτική Αρχή, ενώ ταυτόχρονα μοιράζει υποσχέσεις για μεγάλα έργα και πολλά άλλα, που στην πραγματικότητα δεν υλοποιήθηκαν στο Χαϊδάρι από τους πολιτικούς του μέντορες που ήταν στο τιμόνι του Δήμου, όχι μια θητεία αλλά για δεκαετίες.

Ο Χαϊδαριώτικος λαός όμως έχει μνήμη και πολύ περισσότερο χόρτασε τα μεγάλα λόγια από τους «Δημάρχους» σωτήρες, που κατέληξαν την επόμενη της εκλογής τους, να εξυπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν.  Στο τελευταίο πόνημα του υποψήφιου Δημάρχου «σωτήρα» παρουσιάζονται 4 σημεία με τα βασικά έργα που υλοποιεί αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή.

Ο κοινός παρονομαστής για τις ανάγκες του αντιπολιτευτικού πυρετού που καίει τον κ. Ντηνιακό, είναι ότι δήθεν αποτελούν προεκλογικά έργα, λες και θα έπρεπε για να εκλεγεί Δήμαρχος ο κ. Ντηνιακός, να σταματήσει να λειτουργεί ο Δήμος μέχρι τις εκλογές.

Τι κρύβει όμως πίσω από τις λέξεις ο κ. Ντηνιακός;

1. Κρύβει την αντίθεση του να μεταστεγασθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο παλιό «Αίθριο», γιατί «….δεν αποκλείουμε και τη χρήση από ένα φερέγγυο ιδιώτη…». Μήπως ο κ. Ντηνιακός έχει δεσμεύσεις σε «φερέγγυα» επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τόσα χρόνια τα δημοτικά κτίρια;;; Αν όχι τι αλήθεια τους ενοχλεί, ότι ο Δήμος με το που παρέδωσε ο μισθωτής το κτίριο, το αξιοποιεί σε όφελος των πολλών, μεταστεγάζοντας τη Δημοτική βιβλιοθήκη σε ένα σύγχρονο χώρο, για να μπορούν όλοι οι Δημότες και πολύ περισσότερο τα παιδιά μας, να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο και τη γνώση;

2.Κρύβει την αντίθεση του να δημιουργηθούν 2 μουσεία σε ιστορικά κτίρια της πόλης δίπλα στον Πύργο Παλατάκι. Δράσεις που έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή ήδη από το 2017 και εργάσθηκε με σχέδιο ώστε να πετύχει τη χρηματοδότηση τους. Έτσι ενώ ψήφιζε η παράταξη του κ. Ντηνιακού την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την ένταξη των έργων στο χρηματοδοτικά προγράμματα της ΟΧΕ ΒΑΑ το Νοέμβρη, ξαφνικά αυτά τα έργα έγιναν «προεκλογικό πυροτέχνημα». Αν τώρα στην αντιπολίτευση αλλάζει θέσεις σαν πουκάμισα, καταλαβαίνει κανείς εύκολα πόσο αξιόπιστες είναι οι δεσμεύσεις της παράταξής του και προβληματίζεται ακόμα πιο έντονα μήπως αντί για μουσεία, καταλήξουν και αυτά τα δημοτικά κτίρια σε κάποιο «φερέγγυο» ιδιώτη.

3.Κρύβει την αγωνία του, μήπως η αγορά του νέου στόλου στη καθαριότητα, αλλάξει την εικόνα της πόλης και στερηθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών από την προεκλογική του καμπάνια. Γνωρίζοντας με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες χρόνων για την εξασφάλιση του δανείου με ελάχιστο κόστος για το Δήμο (πρωτοφανές στα πολιτικά ιστορικά της πόλης μας) και τη καθυστέρηση των διαδικασιών της προμήθειας τους, λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας που συναντάει όποιος θέλει να λύσει λαϊκά προβλήματα. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Ντηνιακός ότι δεν οδήγησε αυτή η Δημοτική Αρχή την υπηρεσία καθαριότητας σε διάλυση, για να οδηγηθεί η καθαριότητα, στην ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα.

Αυτή η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε με κάθε τρόπο τη δύσκολη λύση, της ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσωπικό και νέα μηχανήματα για να μην βρεθούν οι σωτήρες, που με το αζημίωτο για το λαό (αύξηση δημοτικών φόρων κλπ) θα έβρισκαν τον «φερέγγυο» ιδιώτη για να αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Εξάλλου ήδη καταλαβαίνει κανείς τις προθέσεις της παράταξης του κ. Ντηνιακού που έτρεξε να προλάβει με την τοποθέτηση της στην ΚΕΔΕ, για την ανάγκη να περάσουν τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, γιατί εκτός από αυτούς που υπερασπίζονται την κατάργηση αυτού του άδικου και ληστρικού φόρου, υπάρχουν και αυτοί που τον «λαχταρούν».

Ο κ. Ντηνιακός και τα «φερέγγυα» επιχειρηματικά συμφέροντα

Νίκος Καραγιάννης – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Παιδείας Δήμου Χαϊδαρίου

4.Κρύβει την ακόμα μεγαλύτερη αγωνία του για την υλοποίηση των έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές που η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση τους, με 1.600.000 ευρώ από την Περιφέρεια «….χωρίς να αξιοποιείται η κάθε χρηματοδοτική ικανότητα» όπως μας ενημερώνει κλείνοντας η ανακοίνωση. Ξεχνάει βέβαια να αναφέρει ποιος στο όνομα της «ήπιας ανάπτυξης» ήταν αντίθετος σε έργα αναβάθμισης και δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, ποιος άφησε το Δημοτικό Κολυμβητήριο να ρημάξει, πότε έγιναν τα τελευταία έργα σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές πριν τη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Με κριτήριο τα συμπεράσματα που έχει βγάλει ο Χαϊδαριώτικός λαός για τους επονομαζόμενους σωτήρες Δημάρχους, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί:

–Η πόλη πρέπει να πάει μπροστά συνεχίζοντας με αυτούς που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα ή «ΞΑΝΑ» δεκαετίες πίσω με αυτούς που δεσμεύονται από «φερέγγυα» επιχειρηματικά συμφέροντα;

–Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων ή θα αφήσουμε «ΞΑΝΑ» το γνωστό παρελθόν να επιστρέψει και να την ανακόψει;

–Θα βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας για βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβαθμισμένες υπηρεσίες αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας και ψυχαγωγίας ή χρειαζόμαστε «ΞΑΝΑ» «φερέγγυους» ιδιώτες για να τους παραχωρήσουμε τους δημοτικούς χώρους ως αναψυκτήρια;

Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμάμε την εμπιστοσύνη του Χαϊδαριώτικου λαού και να αγωνιζόμαστε για τις πραγματικές του ανάγκες.

Νίκος Καραγιάννης
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Παιδείας Δήμου Χαϊδαρίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: