Ο Δήμος Πατρέων στο πλευρό του σοβαρά τραυματισμένου εργαζόμενου στην υπηρεσία Καθαριότητας

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση γι’ αυτό το σοβαρό περιστατικό. Επανερχόμαστε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούμε από τις αρμόδιες εμπλεκόμενες αρχές να γίνει άμεσα διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Εδώ δεν έχουμε ένα απλό εργατικό ατύχημα. Από τύχη δεν είχαμε πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις στον εργάτη ή σε άλλους.

Ο σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, την Τρίτη 17 του Οκτώβρη, από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο βρισκόταν ανάμεσα σε άχρηστα υλικά του Πρωτοδικείου Πάτρας,  ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αφού ενημέρωσε το ΔΣ για το εργατικό ατύχημα, πρότεινε την στήριξη του εργαζόμενου και της οικογένειάς του. Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

Ο εργαζόμενος μας στην υπηρεσία Καθαριότητας, την Τρίτη  17  Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, ακρωτηριάστηκε στο αριστερό του χέρι ύστερα από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου.

Τα άχρηστα αντικείμενα τα οποία παρελήφθησαν από το Πρωτοδικείο Πατρών ύστερα από αίτημα στη Διεύθυνση Καθαριότητας με αριθμό πρωτ. 2423, μεταφέρθηκαν με όχημα του Δήμου στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας. Στο έγγραφο του Πρωτοδικείου αναφέρεται πως: «Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 102/2017 πράξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων, που φυλάσσονται στην υπηρεσία μας και ειδικότερα, πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιότερων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί το πλείστον σε μεγάλες σακούλες και χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δυο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κ.λπ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο αυτό σας εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους (…)».

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κορδάς, ενώ ο χώρος του ατυχήματος αποκλείστηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ κοντά του βρέθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, όπου παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει τη συμπαράστασή του σε αυτόν και την οικογένεια του. Το περιστατικό καταγράφηκε άμεσα από την Διεύθυνση Καθαριότητας ως εργατικό ατύχημα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την οργή και τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενου του Δήμου μας στην Καθαριότητα.

Με επιστολή μας στις 18/10/2017 προς το Πρωτοδικείο Πατρών, την Εισαγγελία Πρωτοδικών, και την Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, ζητώ άμεσες εξηγήσεις και την αναγκαία πλήρη πληροφόρηση για τις αιτίες που προκάλεσαν το ατύχημα.

Προσκληθήκαμε και είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και τον Πρόεδρο των Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς, μας ενημέρωσαν ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση γι’ αυτό το σοβαρό περιστατικό. Επανερχόμαστε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούμε από τις αρμόδιες εμπλεκόμενες αρχές να γίνει άμεσα διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Εδώ δεν έχουμε ένα απλό εργατικό ατύχημα. Από τύχη δεν είχαμε πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις στον εργάτη ή σε άλλους. Άρα απαιτούμε γρήγορη και έγκυρη διερεύνηση. Εννοείται το αυτονόητο, ότι δηλαδή στηρίζουμε με ό,τι μέσα διαθέτουμε, τον εργαζόμενο και την οικογένειά του. Εξετάζουμε ακόμα και νομικά ο Δήμος να στηρίζει περαιτέρω διεκδικήσεις από τον εργαζόμενο.

Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει να στηρίξει οικονομικά τον εργαζόμενο, για να ανταπεξέλθει ο ίδιος και η οικογένεια του στις άμεσες ανάγκες τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: